Dodajanje elementov v fotografski izdelek

Dodajanje elementov

V fotografski izdelek lahko vključite različne elemente, da ustvarite prilagojeno obliko, kot so slike, besedilo, polja za zapolnitev in sličice.

Dodajanje slik

Fotografskemu izdelku lahko na različne načine dodate slike:

1. V meniju v levem stolpcu izberete sliko in jo povlečete na delovno območje.

Dragging images from left column

2. Tako, da slike povlečete neposredno iz pregleda map v oblikovalnik. Tako dodane slike bodo prikazane v levem stolpcu oblikovalca skupaj s preostalimi slikami.

3. S klikom na gumb Dodaj sliko se bo na izdelku s fotografijami pojavilo polje za sliko. Sliko iz levega stolpca lahko povlečete v to polje za slike ali pa izberete polje za slike in kliknete gumb Izberi fotografijo na vrhu polja. S klikom na ta gumb se bo odprl brskalnik in vam omogočil, da izberete sliko iz naprave, ki jo želite vključiti v svoj fotografski izdelek. Polja za slike se uporabljajo na postavitvah.

Insert image and Replace image options on a layout

Če je bila slika že nameščena v fotografski izdelek in v fotografski izdelek povlečete drugo sliko iz levega stolpca, se prikaže možnost Zamenjaj sliko. Če povlečeno sliko spustite na to možnost, bo slika, ki je že nameščena v fotografskem izdelku, nadomeščena z novo sliko.

4. Z desnim klikom na sliko v meniju v levem stolpcu se prikaže meni. Če izberete možnost Vstavi sliko, bo slika samodejno nameščena v fotografski izdelek.

Insert image button from left column

Dodaj besedilo

Besedilo lahko fotografskemu izdelku dodate s klikom na gumb Dodaj besedilo v zgornjem meniju programa Designer.

New Text Box added

Po kliku se na sredini fotografskega izdelka prikaže polje z besedilom, ki ga lahko prilagodite. V to polje lahko besedilo napišete na dva načina:

1. Tako, da izberete besedilno polje in kliknete na gumb Urejevalnik besedila nad njim. Tako se bo odprlo okno urejevalnika besedila, v katerega lahko vnesete besedilo, ki ga želite dodati. To okno urejevalnika besedila vsebuje tudi vsa orodja za konfiguracijo besedila. Besedilo lahko spreminjate neposredno od tu. Če želite besedilo, napisano v urejevalniku besedila, dodati fotografskemu izdelku, pritisnite gumb V redu v tem urejevalniku.

Text Editor window

2. V urejevalniku z dvojnim klikom z miško na besedilno polje omogočite tipkovnico, da lahko dodate besedilo. Orodja za konfiguracijo besedila so na voljo tudi v desnem stolpcu, tako da izberete besedilo in kliknete na gumb Besedilno polje. Tu lahko med drugim prilagodite pisavo, velikost, poravnavo in barvo besedila.

Dodajanje polja za zapolnitev

Polja za zapolnitev lahko fotografskemu izdelku dodate tako, da kliknete gumb Dodaj polje za zapolnitev v zgornjem meniju oblikovalca. Privzeto je ustvarjen obarvan pravokotnik.

New Fill Box added

Če želite spremeniti velikost polja za zapolnitev, kliknite na njegov okvir in s pritisnjenim gumbom miške premaknite kazalec na želeno velikost in obliko. Na ta način lahko na primer uporabite teksturo za posamezno stran fotoknjige.

Meni za konfiguracijo polnila se prikaže s klikom na gumb Uredi polnilo, ki se prikaže na vrhu, ko je izbrano, ali na gumb Polnilo v meniju na desni strani.
V zgornjem meniju na desni strani so na voljo različne vrste polnil: Barva, Gradient ali Tekstura. Vsaka vrsta ima različne možnosti prilagajanja.

Dodajanje izrezkov

Kliparte lahko fotografskemu izdelku dodate tako, da kliknete na gumb Cliparts (Kliparti) v desnem meniju. Prikaže se velik izbor klipartov. Te lahko filtrirate po kategorijah ali po ključni besedi, vneseni v polje za iskanje, da hitro najdete kliparte na določeno temo.

Clipart added

Če želite dodati sličice v fotografski izdelek, jih izberite v tem meniju tako, da držite pritisnjen gumb miške in jih povlečete v fotografski izdelek. Klipart lahko dodate tudi tako, da nanj kliknete z desno tipko miške in kliknete možnost Vstavi klipart.
Dodani klipart bo v fotografskem izdelku prikazan v privzeti velikosti. Velikost boste morali prilagoditi tako, da bo ustrezala vašim potrebam oblikovanja.