Kliparti

Za uporabo v vaših modelih je na voljo obsežen izbor klipartov. Ogledate si jih lahko s klikom na gumb Cliparts v desnem meniju.

Cliparts menu in right column

Kliparte lahko filtrirate po kategorijah tako, da se pomaknete navzdol v polje Kategorija in izberete eno od ponujenih kategorij. Filtrirate jih lahko tudi tako, da v polje za iskanje vpišete ključno besedo.

Cliparts Category and Search Box

Kliknite ikono srca na dnu vsakega kliparta, da ga shranite med priljubljene. Ko je srce aktivirano, se klipart prikaže na vrhu menija. S tem lahko izberete najpogosteje uporabljene sličice, da jih lahko hitro najdete.

Favourite Cliparts selected by heart icon

Če želite dodati klipart na fotografski izdelek, ga izberite tako, da držite pritisnjen gumb miške in ga povlečete na fotografski izdelek. Klipart bo na izdelek nameščen s privzetimi nastavitvami. Njegovo velikost in položaj boste morali prilagoditi tako, da bo ustrezal vašim potrebam oblikovanja.

Ko je sličice izbrana, se nad njo prikaže meni z orodji za njeno obračanje. S klikom na Zrcaljenje vodoravno ali Zrcaljenje navpično se bo sličice ustrezno obrnila.

Clipart selected with tools on top and right column

Tako kot pri ostalih predmetih se bodo, ko je klipart izbran, na desni strani pojavili gumbi z njegovim orodjem. Barve sličice lahko spremenite z uporabo filtrov. Za več informacij glejte članek Uporaba filtrov. Ne pozabite, da meni Položaj vsebuje orodja za poravnavo, plastenje in prekrivanje.