Nastavitve profila in strani

Nastavitve profila in strani

Ne glede na to, ali gre za portfelj ali spletno trgovino, lahko stran svojega profila prilagodite svojim potrebam.

Kako ustvariti stran profila

V meniju Račun boste našli razdelek Nastavitve profila in strani. Tu boste našli vsa orodja, ki jih potrebujete za ustvarjanje in prilagajanje svoje profilne strani.

Meni z nastavitvami profila in strani

Najprej morate omogočiti možnost Aktiviraj svoj javni profil, da lahko začnete ustvarjati svojo profilno stran. Ko bo aktivirana, boste morali svoji strani dodeliti ime profila. Ko ga dodate, kliknite Shrani spremembe. Ustvarila se bo povezava.

Ime profila in povezava do strani profila

Vaša stran je že ustvarjena, čeprav je še vedno prazna. Ko jo boste kliknili, se bo odprlo novo okno z vašo prazno spletno stranjo. Dodati morate informacije, ki jih želite prikazati na svoji profilni strani. Upoštevajte, da ta povezava ne bo delovala, če je možnost Aktiviraj svoj javni profil onemogočena.

Prazna stran profila

Prilagajanje informacij in videza

Svojo stran lahko prilagodite tako, da naložite svoj logotip. Preprosto kliknite Upload Image (Naloži sliko) v razdelku Logo and corporate design (Logotip in oblikovanje podjetja ) in izberite svoj logotip v skladu z navedenimi specifikacijami. Vaš logotip bo prikazan v zgornjem levem kotu vaše strani.

Prav tako lahko naložite sliko za glavo svoje spletne strani. Ta bo prikazana na vrhu vaše strani. Kliknite gumb Upload image (Naloži sliko) v razdelku Header image (Slika glave) in izberite sliko. Ko je slika naložena, lahko kliknete na Uredi sliko in izberete izbor slike, ki bo prikazana.

Prenesena slika logotipa in glave

Te slike lahko kadar koli spremenite tako, da naložite drugo, ki jih bo nadomestila, ali pa jih odstranite s klikom na Izbriši. Poleg slik lahko dodate tudi svoje osebne podatke in omrežja družabnih medijev.

Podatki, ki jih je treba izpolniti za profilno stran

Pod razdelkom O vas boste našli več možnosti za izpolnitev osebnih podatkov. Dodajanje naslova na profilno stran, ki bo prikazan pod vašo sliko avatarja. Ime izvajalca, ki se bo uporabljalo kot referenca avtorja in bo odgovorno za vsebino strani. Opis, ki bo prikazan pod naslovom strani.

V razdelku Družbeni mediji boste našli različne možnosti za vključitev družabnih omrežij na spletno mesto. Povezave do družabnih omrežij bodo vidne na dnu strani z logotipom ustrezne platforme. Če imate dodatno spletno mesto, ki bi ga radi dodali na svojo profilno stran, ga lahko tudi vključite.

Nazadnje imate na voljo različne možnosti za prilagoditev načina prikaza vaše spletne strani. Izberete lahko celo poseben način prikaza za mobilne naprave. Odločite se lahko tudi za temen ali svetel videz.

Možnosti videza in načina prikaza

Ne pozabite klikniti možnosti Shrani spremembe vsakič, ko vnesete novo vsebino. Svojo stran si lahko ogledate tako, da kliknete povezavo do svoje profilne strani.

Prilagojena stran profila, vendar brez galerij

Poleg tega imate možnost, da svoj profil dodate v spletno platformo Saal WallArt, kjer lahko predstavite svoje delo, se povežete s potencialnimi kupci in zaslužite denar s svojimi fotografijami. Če objavljate fotografije na portalu WallArt, lahko na svoji profilni strani ustvarite galerijo s slikami, ki ste jih tam naložili. Več o storitvi WallArt izveste tukaj.

Objava galerij na svoji profilni strani

Če želite dodati galerije na svojo profilno stran, pojdite v meni Galerije in odprite nastavitve deljenja za galerijo, ki jo želite dodati na svojo profilno stran.

Privzeto je možnost Objavi na strani profila deaktivirana, zato jo preprosto aktivirajte in kliknite Shrani, da se galerija prikaže na strani profila. Objavite lahko poljubno število galerij in jih prekličete, kadar koli želite, tako da odpravite to možnost.

Aktivirana možnost Publish on profile page v možnosti Share galleries

Upoštevajte, da vse nastavitve za vsako galerijo podedujejo že opravljene nastavitve v meniju Galerije. To na primer pomeni, da če ima galerija v ustreznih prodajnih nastavitvah aktivirano možnost Omogoči naročanje z določenim cenikom, bodo slike iz te galerije na voljo za nakup na vaši profilni strani takoj, ko uporabnik vstopi v to galerijo. To velja za vse možnosti v nastavitvah galerije, deljenja in prodaje vsake galerije. Tega se morate zavedati in po potrebi spremeniti nastavitve galerije.

Profilna stran z galerijami