Polje za polnjenje

Polje za polnjenje

Vsa polja za zapolnitev v fotografskem izdelku lahko prilagodite tako, da ustrezajo vaši zasnovi. To storite tako, da kliknete gumb Dodaj polnilo v zgornjem meniju oblikovalca ali uporabite že obstoječo postavitev. Ko izberete polje za zapolnitev, lahko spremenite njegove nastavitve s klikom gumba Uredi polje nad njim ali z gumbom Polje za zap olnitev v desnem meniju. Te možnosti vam omogočajo, da polje za zapolnitev prilagodite glede na svoje želje.

Fill box added and tools displayed in right menu

Ko se prikaže meni za konfiguracijo polja za zapolnitev, lahko izbirate med barvo, gradientom ali teksturo.

Barva

Obstaja več načinov za izbiro enobarvnega polja za polnilo:

1. Kliknite eno od barv, prikazanih v tem meniju.

2. S klikom na gumb Barva se prikaže meni z več barvami in različnimi orodji. Tu boste našli orodje za pipeto. S klikom na to ikono se bo miška spremenila v pipeto. S klikom na katero koli barvo jo boste izbrali kot barvo za polnilo. To je zelo uporabno za izbiro barve na fotografiji in nastavitev te barve kot barve za polnilo.

Fill box colour options

3. Po kliku na gumb Barva boste poleg orodja pipeta našli gumb za izbiro barve. Tu lahko iz ponujene barvne palete izberete želeno barvo, vnesete njeno HSB, RGB ali kodno vrednost. Polje za zapolnitev bo zapolnjeno z izbrano barvo.

Colour selection tool

Zadnje 4 uporabljene barve so prikazane v prvi vrstici pod naslovom Nazadnje uporabljene. Zlahka jih boste našli in izbrali v naslednjih ustvarjenih poljih za zapolnitev.

Fill box Most recently used colour

Desno od gumba Barva je polje Neprepustnost. S spreminjanjem njegove vrednosti spremenite prosojnost polja za zapolnitev.

Gradient

Če kliknete eno od možnosti gradienta v tem meniju, se polje za zapolnitev samodejno zapolni z njim.

Fill box gradient options

Barve za gradient lahko izberete v poljih Barva 1 in Barva 2. S klikom na eno od teh polj za barve se prikaže meni, v katerem lahko izberete barvo med prikazanimi, uporabite orodje pipeta za izbiro barve ali kliknete na Izbira barve, da izberete določeno barvo iz tega menija.

Gradient colour selection

Polje Vrtenje omogoča nastavitev stopnje vrtenja gradienta, pri čemer je ena barva na enem koncu, druga pa na nasprotnem koncu. Polje Neprozornost omogoča nastavitev stopnje prosojnosti gradientnega polnila.

Rotated gradient fill box

Tako kot v razdelku z barvami bodo zadnji 4 uporabljeni gradienti vidni v prvi vrstici pod naslovom Nazadnje uporabljeni.

Tekstura

V tem meniju so prikazane različne teksture, med katerimi lahko izbirate za polnilo. S klikom na eno od njih se ta tekstura nastavi kot polnilo.

Fill box texture options

Motnost lahko prilagodite v polju Motnost. Orodje Colourization (Barvanje) obarva tone izbrane teksture z barvo, izbrano v tem polju. Njegovo intenzivnost lahko prilagodite v gumbu Colourization (Opacity ). S klikom na gumb Ponastavi se obnovijo privzete vrednosti.

Fill box with colourized texture

Zadnje tri uporabljene teksture bodo prikazane pod naslovom Najnovejše uporabljene.