Potek dela: Vodnik po korakih

Vodnik po korakih

Če želite ustvariti galerije QR, sledite naslednjim preprostim korakom:

1. Prenesite kode QR

Najprej kliknite Prenesi, da dobite vse kartice QR, ki jih boste potrebovali za fotografiranje. S tem dejanjem boste prenesli datoteko PDF, ki vsebuje vse vnaprej pripravljene kartice QR. Priporočamo, da to datoteko natisnete in jo prinesete s seboj na fotografiranje. Vsakemu udeležencu boste morali dati kartico QR, natisnjeno ali digitalno, da bo lahko pozneje dostopal do svoje galerije s skeniranjem kode QR ali sledenjem zagotovljeni povezavi. Te kartice vsebujejo tudi obrazec za soglasje, ki ga podpiše vsak udeleženec in s katerim dovoli fotografiranje.

2. Fotografiranje

Na začetku fotografiranja poskrbite, da boste najprej fotografirali vsako kodo QR, nato pa še fotografije osebe, ki ji ustreza.

3. Naložite spletno stran .

Ko ste posneli fotografije, jih naložite v galerijo. Lahko kliknete neposredno na Upload images (Naloži slike) ali pa kliknete na Add images (Dodaj slike), Add images(Dodaj slike). Izberite, kam ste shranili fotografije, in ne pozabite naložiti fotografij kod QR skupaj s preostalimi slikami.

Galerija QR z naloženimi slikami

4. Razvrstitev

Po nalaganju boste opazili, da so fotografije s kodami QR samodejno zaznane in pojavi se gumb Začni samodejno razvrščati. Če ga kliknete, se fotografije samodejno razvrstijo v galerije za vsako ustvarjeno kodo QR, znotraj vsake galerije pa se vključijo vse fotografije, posnete po fotografiji QR. Upoštevajte, da fotografija QR ne bo prikazana v objavljeni galeriji.

Galerija QR z razvrščenimi slikami

Ročno dodelite kodo QR: Če koda QR na sliki ni samodejno zaznana, jo lahko dodelite tudi ročno. Ko izberete sliko, je v desnem meniju na voljo gumb Pripiši kodo QR sliki. Ko kliknete ta gumb, se odpre okno, v katerem lahko vnesete kodo QR, ki jo želite dodeliti sliki. Ko jo vnesete, kliknite Ok. Ustrezna koda QR bo zdaj dodeljena izbrani sliki.

5. Prilagajanje galerije

Do vsake galerije lahko dostopate tako, da kliknete gumb Uredi na desni strani posamezne galerije. Ko ste znotraj galerije, lahko dodate več slik, izbrišete slike ter prilagodite nastavitve in funkcije neodvisno od drugih galerij. Tako lahko na primer spremenite naslov galerije ali izberete alternativni način prikaza in videz za določeno galerijo.

Znotraj ene galerije QR

Po potrebi lahko preprosto premikate fotografije med različnimi galerijami. To storite tako, da najprej izberete fotografijo, ki jo želite premakniti. Ko jo izberete, se v desnem stolpcu prikažejo možnosti in informacije o fotografiji. Kliknite gumb Premakni v in izberite galerijo, v katero želite premakniti fotografijo.

Izbrana fotografija

6. Objavite in prodajte

Privzeto se galerije samodejno objavijo na podlagi datuma začetka, ki je bil nastavljen ob njihovem ustvarjanju. Če želite ta datum razveljaviti, kliknite gumb Objavi in začni prodajati, ki se nahaja v stolpcu Uredi galerijo. Po kliku bodo galerije objavljene, obvestila pa bodo poslana vsem registriranim strankam. Do galerij lahko nato dostopate s skeniranjem kode QR ali klikom na navedeno povezavo. Fotografije bodo na voljo za nakup v skladu z nastavitvami, ki ste jih določili.

Galerija QR v prodaji

Galerije se bodo samodejno prenehale objavljati na vnaprej določen končni datum. Če pa jih želite odpraviti ročno, kliknite gumb Ustavi objavo.

 

Vaša jezikovna nastavitev se ne ujema z jezikom tega spletnega mesta. Prosimo, izberite:

Vaša jezikovna nastavitev se ne ujema z jezikom tega spletnega mesta. Prosimo, izberite: