Sporočila o programskih napakah

Sporočila o programskih napakah

V redkih primerih lahko programska oprema prikaže sporočilo o napaki. Priporočamo, da najprej izbrišete začasne datoteke in nato preverite, ali se sporočilo o napaki še vedno prikazuje.

Brisanje začasnih podatkov

Odprite Nastavitve (dostopne prek ikone zobnika) in izberite Izbriši začasne podatke. Označite vse tri možnosti in potrdite z Izbriši zdaj:

  • Izbriši začasne podatke
  • Izbriši prenesene vzorce
  • Izbriši sličice

Pojavilo se bo pogovorno okno z obvestilom, da je treba programsko opremo zapreti. Ponovno zaženite programsko opremo.

Sporočilo o napaki se ne bi smelo več pojaviti, če pa se pojavi, preverite naslednje točke

Sporočilo o napaki je vedno na isti strani v projektu

Če se težava pojavi le na nekaterih straneh, izberite prizadete strani in iz projekta izbrišite celotno vsebino teh strani. To storite tako, da v desnem podoknu kliknete Stran in izberete Izberi vse. Izbrane elemente odstranite tako, da na tipkovnici pritisnete tipko za brisanje. V slojih ne sme ostati nobenih elementov.

Nato preimenujte slikovne datoteke, prilepite vsebino (preimenovane slikovne datoteke, besedilna polja itd.) nazaj na strani in shranite projekt pod novim imenom.

Slik ni mogoče prikazati/naložiti

Najprej preverite, ali so slike shranjene v podprtem formatu datotek

macOS: programski opremi za oblikovanje omogočite popoln dostop do trdega diska. V razdelku Varnost > Zasebnost > Dostop do celotnega diska lahko določite, katere aplikacije naj imajo dostop do celotnega diska. Tukaj dodajte programsko opremo za oblikovanje. Ta naj bi nato lahko videla vaše vire slik. Da bi se izognili težavam z dovoljenji, lahko slike poskusno shranite na namizje.

Ne morem naložiti naročila

Preverite nastavitve računalnika in preverite, ali požarni zid ali protivirusni program blokira programsko opremo. Če je tako, v teh programih odblokirate programsko opremo Saal Design. Prenašanje bi nato moralo delovati brez težav.

Ni mogoče namestiti ali zagnati programske opreme

Če programske opreme Saal Design ne morete namestiti ali zagnati, preverite, ali je programska oprema združljiva z vašim operacijskim sistemom in ali je ne blokira požarni zid.

Ali jo blokira požarni zid ali program za pregledovanje virusov/ protivirusni program. V tem primeru programsko opremo Saal Design v teh programih odblokirate.

Programska oprema se zažene samo v načinu brez povezave

Nekaj blokira dostop programske opreme do interneta. Preverite nastavitve računalnika in preverite, ali požarni zid ali protivirusni program blokira programsko opremo. V tem primeru programsko opremo Saal Design v teh programih odblokirate. Nalaganje bi moralo nato delovati brez težav.

Napaka 3001, napaka 2038 ali sporočilo o zavrnitvi dostopa

Programska oprema ne more dostopati do nobene datoteke v vašem sistemu. Preverite, ali imate na trdem disku dovolj prostega prostora, ali imate polne pravice dostopa do vseh datotek in imenikov ter ali nobena protivirusna programska oprema ne blokira dostopa. V tem primeru programsko opremo Saal Design odblokirate v ustreznih programih. Prenašanje bi nato moralo delovati brez težav.

Še vedno imate težave?

Če imate še vedno težave, se obrnite na oddelek za pomoč uporabnikom in navedite naslednje podatke:

  • Povejte, katere korake ste izvedli med uporabo, dokler se ni pojavilo sporočilo o napaki.
  • Pošljite nam posnetek zaslona, ki prikazuje težavo
  • sporočite nam ime in različico svojega operacijskega sistema
  • Pošljite nam dnevnik napak

Dnevnik napak programske opreme

Dnevnik napak v programski opremi najdete tako, da kliknete gumb Nastavitve z zobnikom v zgornjem desnem kotu in nato v oknu, ki se odpre, kliknete gumb Odpri mapo z datotekami dnevnika. Pošljite nam vse dnevniške datoteke za zadnjih 7 dni.