Blokiranje naročil in zamenjava slik

Blokiranje naročil in zamenjava slik

Foto portal vam ponuja različne možnosti nadzora nad naročili vaših strank, saj vam omogoča ročno blokiranje naročil, če želite, s čimer imate popoln nadzor nad svojimi slikami. Naročila lahko blokirate na dva načina.

Zamenjajte slike pred naročilom

S to možnostjo lahko prihranite čas pri urejanju fotografij in prostor pri nalaganju datotek. Omogoča vam, da kot predogled naložite slike brez urejanja in v nizki ločljivosti. Ko je naročilo ustvarjeno, lahko pred odobritvijo naročila naložite končne slike, ki so urejene in v visoki kakovosti. To možnost najdete v nastavitvah prodaje v izbrani galeriji.

Options and information within a gallery

Aktivirati morate možnost Zamenjaj slike pred naročilom. Na ta način boste ob ustvarjanju naročila prejeli obvestilo za spremembo slike. Ko je ta možnost aktivirana, morate klikniti na možnost Shrani.

Gallery sales settings

Ko stranka opravi nakup iz te galerije, boste prejeli e-poštno sporočilo z obvestilom o naročilu. Če ga želite obdelati, lahko kliknete na navedeno povezavo ali pa se prijavite na Foto portal in v okviru prodaje preidete na upravljanje naročil.

Order management panel

Tu boste našli naročilo, ki ga je vaša stranka oddala, s statusom Čaka na izdelavo slike. Če ga kliknete, se vam bodo prikazale vse podrobnosti naročila.

Order waiting for production image

Tu boste morali naložiti urejene, visokokakovostne datoteke za tiskanje. V primeru, da jih še nimate retuširanih, lahko prenesete datoteko CSV. S to datoteko bo programska oprema, ki jo izberete za retuširanje fotografij, na primer Lightroom, odprla samo slike, ki jih je izbrala vaša stranka, kar vam bo prihranilo veliko časa pri iskanju datotek. Če ste jih že retuširali, jih morate le še naložiti. Prenesete jih lahko eno za drugo, tako da pri vsaki od njih kliknete Upload Image (Naloži sliko). V primeru, da imajo vaše končne datoteke, ki jih želite naložiti, enako ime kot datoteke, ki jih želite zamenjati, jih lahko naložite vse naenkrat, tako da kliknete možnost Masovno naložite vse slike.

Mass upload all images button

Ko bodo slike naložene, se bo njihovo stanje ustrezno spremenilo.

Order with uploaded images

S klikom na ikono za urejanje slike lahko končno sliko še zadnjič obrežete v skladu z razmerjem, zahtevanim v naročilu.

Cropped photo

Za dokončanje naročila morate le še klikniti na Release order to production (Sprostitev naročila v proizvodnjo). Ko se vrnete v upravljanje naročila, boste videli, da je bilo stanje naročila posodobljeno.

Order released for production

Ročna sprostitev naročil

Če so slike, naložene v vse vaše galerije, končne, retuširane datoteke visoke kakovosti in želite ročno odobriti vsako naročilo, lahko preprosto aktivirate tudi to možnost. Vse, kar morate storiti, je, da greste v nastavitve prodaje in računa v programu Prodaja in aktivirate možnost Ročno sprostiti naročila.

Sales and bill settings panel

Ko bo ta možnost aktivirana, boste morali vsa naročila, ki jih oddajo vaše stranke, pred začetkom izdelave ročno odobriti v upravljanju naročil.