Nastavitve deljenja

Nastavitve deljenja

V tem meniju najdete orodja za skupno rabo slik in galerij s svojimi stiki in strankami. To možnost je treba aktivirati tudi, če želite slike prodati. Ko prvič kliknete na Nastavitve souporabe, vas bo zaslon pozval, da aktivirate souporabo.

Activate sharing

Po aktivaciji se prikažejo različne možnosti, ki vam omogočajo, da prilagodite način deljenja vaše galerije. Tukaj bo vidna ustvarjena skupna povezava, ki vodi do vaše galerije. To povezavo lahko kopirate in prilepite ročno ali pa preprosto kliknete Odpri, da se odpre skupna povezava do vaše galerije. Tako lahko vidite, kako bodo uporabniki videli galerijo.

Share gallery menu

Na voljo so nadaljnje možnosti za nastavitev načina deljenja vaše galerije. Videli boste, da je naslov, zapisan v nastavitvah galerije, kopiran kot privzeti naslov za povezavo vaše galerije v skupni rabi. Če želite, lahko naslov prepišete tako, da se prikaže v skupni povezavi kot naslov vaše galerije. Če želite, lahko prepišete tudi opis svoje galerije.

Override gallery description

Če ste predhodno omogočili jezike v Prodaji, lahko tukaj s klikom na gumb Prevedi dodate preveden naslov in opis za skupno povezavo vaše galerije. Prikazani bodo omogočeni jeziki, ki jih lahko izpolnite.

Translations

Na koncu lahko aktivirate možnost objave galerije na strani svojega profila. Tako bodo uporabniki poleg dostopa do galerije prek skupne povezave do nje lahko dostopali tudi prek vaše profilne strani, skupaj z drugimi galerijami, ki ste jih tam objavili.

Publish on profile page

Zavarovanje z geslom

Če želite, lahko galerijo zaščitite z geslom. Tako lahko do nje dostopajo le uporabniki, ki poznajo geslo. Za dostop do galerije boste morali uporabnikom ročno povedati geslo.

Secure with password

Aktivirate lahko tudi možnost Zahtevaj registracijo. To bo od uporabnika, ki bo dostopal do skupne povezave, zahtevalo, da se registrira.

Require registration

Takoj ko se uporabnik registrira za galerijo, bo naveden v meniju z informacijami o galeriji.

User listed in gallery

In če je uporabnik nov, bo dodan med vaše stike.

User on contacts

Če je aktivna možnost Zahtevati registracijo, se prikaže možnost Prvi uporabnik dodeli geslo. to lahko omogočite, kar pomeni, da prvi uporabnik, ki se prijavi v to galerijo, določi geslo za galerijo.

Pošljite skupno povezavo stikom

Pod možnostjo Skupna povezava boste našli različne možnosti za pošiljanje in deljenje galerije z uporabniki. Kopirate lahko skupno povezavo in jo pošljete izbranim uporabnikom prek želenega načina ali platforme. Če želite povezavo poslati po e-pošti, kliknite možnost Pošlji po e-pošti. To bo samodejno odprlo privzeto programsko opremo, ki ste jo v napravi izbrali za pošiljanje e-pošte. Lahko pa povezavo v skupni rabi pošljete svojim stikom prek e-pošte neposredno iz portala Photo Portal, tako da kliknete Share with contacts (Skupna raba s stiki).

Share link options

Ko izberete to možnost, se prikažejo stiki in skupine stikov, ki ste jih predhodno dodali. Izberete lahko tiste, ki jim želite poslati skupno povezavo. Če želite, lahko tukaj dodate več stikov, tako da kliknete Dodaj.

Select contacts

Ko izberete stike, ki bodo prejeli e-poštno sporočilo s skupno povezavo do vaše galerije, morate klikniti gumb Nadaljuj. Prikazalo se bo novo okno, v katerem lahko napišete besedilo, ki bo spremljalo vašo skupno povezavo. Če ste v programu Prodaja že ustvarili predloge e-pošte, lahko eno izberete iz razpoložljivega spustnega menija. Opazili boste tudi, da so stiki, ki ste jih predhodno izbrali, že vključeni. Ko končate, kliknite Pošlji sporočilo in ti stiki bodo prejeli sporočilo, napisano ob skupni povezavi vaše galerije.

Send message

Ko ste konfigurirali nastavitve za skupno rabo galerije, kliknite na Shrani. Videli boste, da se je stanje vaše galerije spremenilo.

Gallery status