Nastavitve prodaje

Nastavitve prodaje

V tem meniju lahko slike prodajate kot izdelke ali digitalne datoteke. Če želite slike prodajati, morate to možnost nujno aktivirati. Ko kliknete Nastavitve prodaje, boste na prvem zaslonu morali aktivirati možnost Dovoli naročanje, da se omogoči naročanje slik.

Activate allow ordering

Ko je ta možnost aktivirana, se prikaže več možnosti, s katerimi lahko prilagodite prodajo svojih slik.

Sales settings

Prva stvar, ki jo boste našli, je cenik. Cenik, ki je bil privzeto izbran pri nastavitvi cenikov, je vnaprej izbran. S pomočjo menija cenik lahko izberete drugega. In če želite, lahko cenik dokončno prilagodite s klikom na Uredi.

Select price list

Nato boste našli možnost za aktiviranje možnosti Filtriranje izdelkov po razmerju slik. Tako boste lahko naročili samo tiste izdelke z izbranega cenika, ki ustrezajo razmerju stranic slike.

Ratio filter sample options

Kupcu lahko omogočite obrezovanje in preoblikovanje slike tako, da aktivirate možnost Dovoli urejanje/obrezovanje slike. Gumb Urejanje slike bo na voljo na povezavi skupne galerije, ko bo izbran fotografski izdelek.

Edit button on gallery

S klikom nanj bo stranka lahko opravila zadnje prilagoditve slike glede na format izbranega fotografskega izdelka.

Crop image

Nazadnje lahko aktivirate možnost Zamenjaj sliko pred naročilom. Tako boste lahko končno datoteko naložili, ko bo naročilo končano in preden bo posredovano v proizvodnjo.

Uporaba cenika v galeriji

Če želite uporabiti cenik v galeriji, morate najprej omogočiti njeno naročanje. V razdelku Galerije morate odpreti meni iz galerije, za katero ga želite uporabiti. Pojavilo se bo več možnosti.

Options from the gallery panel

Vse te možnosti boste našli tudi znotraj galerije.

Options within a gallery

Klikniti morate na možnost Nastavitve prodaje. S tem se bo odprl meni Nastavitve prodaje z aktivirano možnostjo Dovoli naročila.

Gallery Sales settings

Cenik, ki ste ga nastavili kot privzetega, bo izbran samodejno. Spremenite ga lahko na drug cenik, ki ste ga že ustvarili, tako da odprete meni Cenik in ga izberete. V tem meniju lahko aktivirate možnost Filtriranje izdelkov po formatu slike, aktivirate možnost, da strankam omogočite urejanje in obrezovanje slik, ter aktivirate možnost Zamenjaj slike pred naročilom. Ko končate, kliknite Save (Shrani). Če vaša galerija še ni bila dana v skupno rabo, se prikaže meni Deljenje galerije. Če želite prodajati svoje slike, morate aktivirati souporabo. Ko končate, kliknite Save (Shrani). Videli boste, da se je stanje galerije spremenilo.

Gallery status

Ko odprete galerijo, boste videli, da je zdaj v galeriji na voljo možnost Kupi zdaj.

Buy now button

Slike lahko kupite v skladu z nastavitvami, določenimi v izbranem ceniku.

Products to buy

Poleg galerij je mogoče dati v prodajo tudi vse fotografske izdelke, kot so fotoknjige, koledarji in voščilnice.