Ustvarjanje galerij

Ustvarjanje galerij

Galerije vam omogočajo shranjevanje, urejanje, deljenje in prodajo slik iz enega samega spletnega skladišča.

Ustvarite galerijo

Gallery panel

Če želite ustvariti galerijo, pojdite v galerije in kliknite gumb +Dodaj. Pojavi se priročni meni, v katerem lahko napišete naslov, opis in izberete vrsto fotografije. Ko je to izpolnjeno, morate klikniti na Ustvari.

Add a new gallery menu

Nova galerija se bo pojavila v galerijah.

New gallery on Gallery panel

Novo galerijo lahko odprete s klikom nanjo. Videli boste, da je nova galerija prazna.

Empty gallery

Če želite dodati slike, morate klikniti na +Dodaj, Dodaj slike in izbrati mesto, kjer so shranjene vaše fotografije. Lahko pa fotografije dodate neposredno tako, da jih povlečete iz mape in spustite v galerijo.

Add images optionsGallery with images

Ustvarjanje podgalerije

Poleg galerij imate možnost, da znotraj galerije ustvarite tudi podgalerije. To je zelo uporabno za urejanje fotografij ali izbiranje fotografij za pošiljanje določenim skupinam ljudi. Če želite ustvariti podgalerije, morate klikniti na +Dodaj in izbrati možnost Dodaj novo podgalerijo

Add sub-gallery button

Pojavi se priročni meni, v katerem lahko napišete naslov, opis in izberete vrsto fotografije. Tu lahko tudi aktivirate ali deaktivirate možnost samodejnega deljenja podgalerije, ko je glavna galerija deljena. Ko so podatki izpolnjeni, morate klikniti na Ustvari.

New subgallery menu

Nova podgalerija se bo pojavila znotraj galerije. Novo podgalerijo lahko odprete tako, da jo kliknete. Videli boste, da je ta nova podgalerija prazna. Fotografije lahko dodate tako, da kliknete gumb +Dodaj, kot pri galerijah.

New subgallery created

Izberete lahko tudi fotografije iz glavne galerije in jih postavite v podgalerijo. V glavno galerijo se morate vrniti tako, da kliknete nanjo.

Gallery top menu

In izberite fotografije, ki jih želite premakniti v podgalerijo. Če želite izbrati več kot eno fotografijo, morate klikniti potrditveno polje Izberi več in nato izbrati fotografije. Ko izberete sliko, se v desnem meniju prikaže možnost kopiranja, premikanja v in brisanja. Če želite izbrane fotografije dodati v podgalerijo, izberite kopiranje ali premikanje, odvisno od vaših potreb.