Ceniki

Za prodajo fotografskih izdelkov morate najprej ustvariti cenike, v katerih določite vsa merila za izdelke, ki se bodo prodajali, njihove značilnosti in cene. Ko jih ustvarite, bodo ti ceniki na voljo za uporabo v vaših galerijah, ko bo aktivirana možnost Omogoči naročanje.
Vsi ustvarjeni ceniki so prikazani v meniju Ceniki v podoknu Prodaja. Kadar koli jih lahko spremenite s klikom na gumb Uredi. Ustvarite lahko poljubno število cenikov.

Price list panel

Če želite ustvariti cenik, morate klikniti gumb Dodaj. Prikaže se meni Nov prodajni cenik.

New selling price list menu

Prva stvar, ki jo je treba nastaviti, so osnovne nastavitve. Tu morate svojemu ceniku določiti naslov. To ime bo vidno samo vam in ne bo posredovano vašim strankam. Cenik lahko nastavite kot privzeti cenik. Tako bo privzeto aktiviran, ko boste dovolili komercializacijo ene od svojih galerij. In če želite, lahko aktivirate lepšalnik cen, da se cene samodejno zaokrožijo.

Price list basic settings

Konfiguracija izdelkov

Pod osnovnimi nastavitvami boste našli različne kategorije fotografskih izdelkov, ki so na voljo. Aktivirati morate tiste, ki jih želite nastaviti v svojem ceniku.

Products category deactivated

Takoj ko je kategorija izdelkov aktivirana, se prikažejo nove možnosti. Izdelke, ki so na voljo znotraj posamezne kategorije, lahko aktivirate in deaktivirate posamično.

Products within Wall Decor category

Poleg tega lahko s klikom na Konfiguracija aktivirate in deaktivirate različne možnosti konfiguracije za vsak izdelek. Glede na izdelek, ki ga konfigurirate, boste našli različne možnosti za njegovo prilagoditev. Ko ste pripravljeni, morate konfiguracijo shraniti.

Photo in a Changeable Frame configurator

Razvrstite lahko tudi vrstni red prikaza fotografskih izdelkov, tako da se najprej prikaže izdelek, ki ste ga izbrali. To storite tako, da preprosto kliknete puščice, ki se prikažejo desno od vsakega izdelka, in ga premaknete navzgor ali navzdol, kot želite.

Rearranged products in price list

Spremenite lahko vrstni red prikaza kategorije fotografskih izdelkov in fotografskih izdelkov znotraj kategorije.

Nastavitev cen

Za vsak izdelek lahko določite doplačilo. To doplačilo se doda nakupni ceni izdelka in ustreza dobičku, ki ga prejmete za vsak prodani izdelek. Določite lahko različne vrste doplačil: Absolutni, kjer lahko določite fiksni pribitek. Odstotno, kjer lahko nastavite odstotni pribitek. Fiksni za vsak izdelek, s katerim lahko ročno določite prodajno ceno za vsak izdelek.

Surcharge types

Če kliknete Konfiguracija, ko je izbrana možnost Fiksno za vsak izdelek, se prikaže plošča za konfiguracijo za ta izdelek.

Fixed for each product configuration menu

Tu lahko konfigurirate vse, kar je povezano s fotografskim izdelkom, in najdete informacije o njegovi nabavni ceni, prodajni ceni in ustvarjenem dobičku. Vsak izdelek lahko aktivirate ali deaktivirate v skladu s svojimi potrebami. Privzeto so vsi izdelki v fotografskem izdelku izbrani s prednastavljeno prodajno ceno in dobičkom. V prvi plošči lahko enostavno spremenite pribitek za vse izdelke na absolutno ali odstotno vrsto.

Apply surcharge to selected articles menu

Določeno konfiguracijo lahko nastavite tako, da se privzeto izbere, ko je izbrana za nakup v galeriji. S tem je želena konfiguracija prednostno razvrščena in kupec jo lažje izbere.

Preselected article menu

S filtri in orodjem za iskanje lahko hitro najdete vse izdelke z značilnostmi, ki jih določite. S tem lahko enostavno aktivirate samo članke s funkcijami, ki jih želite.

Filters applied in configurator

Določite lahko tudi končno ceno, po kateri se bo vsak izdelek prodajal, tako da preprosto vnesete vrednost v stolpec Prodajna cena. Ko opravite nastavitve, kliknite na Shrani.

Digitalne datoteke

Poleg fotografskih izdelkov lahko prodajate tudi digitalne datoteke svojih slik. V ceniku boste našli različne možnosti ločljivosti, ki jih lahko aktivirate. Aktivirati morate tiste, ki jih želite prodajati, in zanje določiti absolutno ceno.

Digital files activated

Če želite, lahko svoje digitalne datoteke ponudite celo brezplačno, tako da v ceniku nastavite ceno na 0. Vaše stranke bodo lahko nato v galeriji izbrale digitalno datoteko, jo dodale v košarico za 0, dokončale naročilo in prejele digitalne datoteke brezplačno.

Digital files in gallery

Shopping basket with digital files

Pri naročilu digitalnih datotek bo uporabnik po prejetem plačilu po e-pošti hitro in priročno prejel povezavo za prenos fotografij, ne da bi mu bilo treba čakati na čas izdelave. Povezava za prenos velja do 30 dni. Povezavo za prenos lahko po potrebi ponovno pošljete uporabniku tako, da na plošči za upravljanje naročil izberete naročilo s prenosi in kliknete možnost Ponovno pošlji povezave za prenos uporabniku.

Resend download links button

Cenik za določeno sliko

Za posamezno sliko lahko nastavite poseben cenik. To je koristno, če želite na primer skupinsko fotografijo v določenem formatu prodajati po določeni ceni. To storite tako, da odprete galerijo in izberete fotografijo. Vse informacije o fotografiji se bodo prikazale v meniju na desni strani. Tu boste našli spustni meni s cenikom.

Image selected in gallery

Privzeto je izbrana možnost Uporabi cenik iz galerije. Vse, kar morate storiti, je, da izberete cenik, ki ga želite aktivirati za določeno fotografijo. Ko ga izberete, kliknite Shrani spremembe.

Image price list options

Ko odprete galerijo, boste videli, da izbrana fotografija ponuja izdelke in cene iz cenika, določenega za to določeno fotografijo.