Upravljanje projektov

Upravljanje projektov

Če imate račun in ste prijavljeni, lahko svoje projekte shranite v Saal Cloud in do njih dostopate s katere koli naprave prek spletnega oblikovalca. To vam omogoča, da svoje projekte delate v svojem ritmu in jih shranite za prihodnjo uporabo.

Shranite projekt

Oblikovana fotoknjiga

Če želite shraniti projekt, preprosto kliknite gumb Shrani v zgornjem meniju spletnega oblikovalca. Prikazalo se bo okno, v katerem boste morali vnesti ime za svoj projekt. Ko vnesete želeno ime, kliknite na gumb Shrani. Če je bil vaš projekt že shranjen, se bo s klikom na Shrani odprlo isto okno z obstoječim imenom projekta. Ponovno kliknite Save (Shrani), da shranite vse spremembe, ki ste jih naredili. Če spremenite ime, na primer tako, da dodate številko, kot je 02, se ustvari kopija projekta z novim imenom, pri čemer prvotni projekt ostane nedotaknjen.

Okno Shrani projekt

Meni Projekti

Vse shranjene projekte lahko preprosto upravljate v meniju Projekti. Do tega menija lahko dostopate s klikom na ustrezen gumb v zgornjem meniju spletnega oblikovalca ali v levem meniju po prijavi.

Mapa Projekti

Vsak projekt je naveden s podrobnostmi o njegovem statusu, informacijami o izdelku in naslovom, pod katerim je shranjen. Če izberete projekt, se na desni strani prikaže stolpec z različnimi možnostmi upravljanja. S klikom na Uredi projekt lahko projekt odprete v spletnem oblikovalcu. Projekt lahko tudi dodate v košarico, spremenite njegove nastavitve, ga podvojite, pretvorite v drug izdelek, izbrišete in še več. Te in druge funkcije so na voljo z računom na portalu Photo Portal. Omogoča vam dostop do brezplačne shrambe, deljenje projektov in fotografij, pridobivanje povratnih informacij, ustvarjanje profilne strani in celo možnost zaslužka s svojim fotografskim delom. Če želite raziskati vse možnosti računa in prednosti, ki so vam na voljo, vas vabimo, da obiščete portal Saal Photo Portal.

Prikazane nastavitve in funkcije

Za lažje iskanje določenih projektov lahko uporabite iskalno polje na vrhu ter uporabite filtre in možnosti razvrščanja s klikom na ikono filtra poleg iskalnega polja.

Polje za iskanje in možnosti filtriranja

Mape s projekti

Če želite učinkovito organizirati svoje delo, razvrstite projekte v mape. Če želite ustvariti novo mapo, kliknite Dodaj in izberite Novo mapo. Vnesite izbrano ime in kliknite Ustvari. Mapa se bo pojavila v meniju Projekti. Če želite projekt premakniti v mapo, preprosto kliknite ikono treh pik ob projektu, da se prikažejo njegove možnosti, ali pa izberite projekt, da se prikažejo njegove podrobnosti in funkcije v desnem stolpcu. V razdelku Funkcije boste našli gumb Premakni v. Če ga kliknete, se prikažejo ustvarjene mape, v katero lahko premaknete projekt.

Izbrani projekt, ki ga želite premakniti v mapo

Če izberete mapo, bodo prikazani projekti, ki jih vsebuje. Ko ste v mapi, lahko z gumbom Dodaj ustvarite podmape in tako izboljšate organizacijsko strukturo.

Znotraj mape s prikazanimi možnostmi mape

S klikom na gumb s tremi pikami ob mapi se prikaže meni, ki omogoča premik na drugo lokacijo, preimenovanje mape ali njeno brisanje.

Skupna raba projektov

Ena od prednosti uporabe spletnega oblikovalca in računa je možnost, da svoje fotografske projekte delite z drugimi. Tako lahko dobite povratne informacije. Če želite deliti projekt, pojdite v mapo s projekti in izberite projekt, ki ga želite deliti. V desnem stolpcu kliknite Nastavitve souporabe, da dostopate do možnosti souporabe.

Izbrani projekt v mapi projektov

V spletnem oblikovalcu boste v zgornjem meniju našli gumb Skupna raba. S tem se prikaže okno Save Project (Shrani projekt), ki mu sledi okno Share settings (Nastavitve souporabe) za aktiviranje souporabe.

Okno z nastavitvami souporabe je deaktivirano

Ko je souporaba aktivirana, se prikažejo različne možnosti, s katerimi lahko prilagodite način souporabe projekta.

Možnosti nastavitev souporabe

Projekt v skupni rabi lahko zaščitite z geslom. Geslo morate ročno posredovati uporabnikom, da jim omogočite dostop. Tukaj je na voljo skupna povezava do vašega projekta, ki vam omogoča, da jo kopirate, odprete ali pošljete po e-pošti. Če imate v svojem računu stike, lahko projekt neposredno delite z njimi tako, da kliknete možnost Deljenje s stiki. Vnesete lahko tudi naslov in opis za skupno rabo, dodate prevode in po želji celo objavite projekt na svoji profilni strani.

Projekt v skupni rabi

Ko konfigurirate nastavitve za skupno rabo, kliknite Shrani. Stanje vašega projekta se bo v mapi projektov posodobilo na Shared (v skupni rabi). Skupno rabo projekta lahko kadar koli prekinete tako, da dostopate do nastavitev souporabe in prekličete izbiro možnosti Activate Sharing (Aktiviraj skupno rabo).

Obnovitev izbrisanih projektov iz koša

Če ste v zadnjih 30 dneh izbrisali spletni projekt, ga lahko obnovite. Za to morate biti prijavljeni. Ko ste prijavljeni, pojdite v mapo Projekti. Kliknite gumb za filtriranje v zgornjem desnem kotu in izberite možnost Prikaži izbrisane.

Možnosti filtriranja

Odprl se bo koš z vsemi izbrisanimi projekti iz zadnjih 30 dni. Kliknite projekt, ki ga želite obnoviti. Ko je projekt izbran, se na desni strani prikaže stolpec z dvema funkcijama:
Restore elements (Obnovi elemente ) vrne izbrani projekt v meni Projects (Projekti).
Brisanje nepreklicno trajno izbriše izbrani projekt iz koša za smeti in sprosti ustrezen prostor za shranjevanje.

Mapa koša in možnost obnovitve

Poleg tega se s klikom na gumb Izprazni koš trajno izbrišejo vsi projekti v košu za smeti.
Če se želite vrniti v mapo Projekti, kliknite na križec v filtru: Pokaži izbrisane.