Odtisi

V razdelku z izdelki boste našli široko paleto izdelkov, vključno s fotografskimi odtisi, umetniškimi odtisi, potnimi fotografijami, fotografskimi kompleti in še več. Preberite, kako lahko te izdelke naročite posamično ali v razsutem stanju.

Ko boste izbrali izdelke, se bo odprlo okno, v katerem boste lahko dodali svoje slike. Slike lahko preprosto povlečete in spustite v okno ali pa kliknete gumb Dodaj slike in izberete fotografije iz svoje naprave ali katerega koli spletnega vira. Če ste izbor slik že prej razvrstili in želite ohraniti enako organizacijo, povlecite in spustite slike v enakem vrstnem redu. Ko izberete slike, pritisnite gumb Naprej.

Okno Dodaj slike

Prikazalo se bo okno za izbiro izdelka, v katerem je prikazan predhodno izbrani izdelek. Vendar imate možnost izbrati drug izdelek iz levega stolpca, v katerem so navedeni vsi razpoložljivi izdelki z eno sliko. V srednjem stolpcu lahko za izbrani izdelek nastavite posebne možnosti, kot sta končna obdelava ali format.

Okno za izbiro izdelka

V desnem stolpcu so prikazane vse fotografije, ki ste jih izbrali in dodali. Število kopij za vsako fotografijo lahko prilagodite tako, da spremenite vrednost pod njo. Kliknete lahko ikono minus ali plus ali pa število vnesete ročno. Če želite nastaviti enako število kopij za vse izbrane fotografije, vnesite želeno količino v polje Količina na dnu menija. Število kopij lahko spremenite tudi pozneje.

Vsako fotografijo spremlja barvno polje v zgornjem levem kotu, ki označuje kakovost slike glede na izbrani izdelek. Če je omogočena funkcija za izboljšanje slike, bo v tem polju vidna ikona čarobne paličice. Izboljšanje slike lahko omogočite ali onemogočite s klikom na ta kvadratek. Pri premikanju s prstom nad kvadratkom se prikažeta kakovost slike in stanje izboljšave.

Poteza miške nad sliko

S klikom na sliko se odpre okno z informacijami in orodji za urejanje fotografije. Na levi strani so gumbi z ustreznimi orodji, na desni strani pa se prikaže predogled slike z okvirjem za obrezovanje, ki ponazarja polje slike. Če želite spremeniti slikovno polje, premaknite miško nad majhne kvadratke v modrem okvirju, dokler se kazalec ne spremeni v dvojno puščico. Držite pritisnjen gumb miške in povlecite kazalec vstran, da spremenite velikost okvirja. Če želite spremeniti položaj slikovnega polja, se z miško pomaknite nanj, dokler se kazalec ne spremeni v križec, nato pridržite gumb miške in povlecite sliko na nov položaj.

Okno za urejanje slike

Osnovno: Ta razdelek je privzeto izbran. Tu so na voljo orodja za obračanje slike navpično ali vodoravno, obračanje slike za 90 stopinj in izbiro mreže. Izbirate lahko med pravilom tretjin, zlatim rezom ali brez mreže.
Filter: S klikom na to možnost se prikaže celoten nabor orodij za filtriranje. Prilagodite lahko svetlost, kontrast, nasičenost in odtenek ter se celo odločite za obarvanje.
Pro: Tu boste našli podrobne podatke o sliki in njen histogram. Prav tako lahko označite ali odstranite kljukico funkcije za izboljšanje slike in preverite kakovost slike.
Kliknite Naprej, če želite shraniti spremembe, ali Prekliči, če jih želite zavrniti.

Ko končate z nastavljanjem izdelka, kliknite Naprej. Vse izbrane slike bodo prikazane v zavihku z imenom fotografskega izdelka. Fotografije lahko prikažete ali skrijete tako, da kliknete puščico levo od imena izdelka. S klikom na gumb menija s tremi pikami na desni strani imena izdelka lahko dostopate do možnosti za brisanje zavihka ali pretvorbo izdelka. Podobno kot v prejšnjem oknu lahko prilagodite količino vsake fotografije, preverite kakovost, aktivirate funkcijo Izboljšanje slike in z dvoklikom na fotografijo odprete okno za spreminjanje položaja.

Izbrani izpisi fotografij

Če želite v tem oknu izbrati fotografije, označite polje z napisom Izberi. Ko je polje označeno, lahko izberete poljubno število fotografij. Gumba Spremeni članek in Odstrani izbrano postaneta aktivna, ko je izbrana fotografija, s čimer lahko izvedete želena dejanja.

Izbrane fotografije

Če želite v isti članek dodati več fotografij ali dodati nov članek, preprosto kliknite gumb Dodaj slike v zgornjem desnem kotu in sledite istemu postopku. Ko končate, kliknite gumb Dodaj v košarico.

Dodanih je bilo več izdelkov