Ozadje

Fotografskim izdelkom lahko dodate ozadje, da povečate njihovo vizualno privlačnost. Za razliko od polja za zapolnitev, ki ga je mogoče poljubno postaviti in spremeniti njegovo velikost, ozadje zapolni celotno stran v fotografskem izdelku. Do različnih možnosti ozadja lahko dostopate tako, da kliknete gumb Ozadje v desnem meniju.

Meni za ozadje v desnem stolpcu

Na vrhu menija Ozadje najdete gumb Izbriši, s katerim lahko izbrišete ozadje iz svojega fotografskega izdelka. Pri večstranskih izdelkih, kot so fotoknjige, boste s klikom na možnost Uporabi za vse strani uporabili ozadje za vse strani v fotografskem izdelku. S klikom na gumb Izbriši vse boste odstranili vsa uporabljena ozadja.
Pomembno je opozoriti, da se ozadja uporabijo na obeh straneh večstranskega fotografskega izdelka. Če želite prilagoditi ozadje za posamezno stran, boste morali dodati polje za zapolnitev in ga konfigurirati po svojih željah.

Polje za zapolnitev kot ozadje ene strani

Tako kot polja za zapolnitev lahko tudi ozadja izberete in konfigurirate kot Barva, Gradient in Tekstura. Za ozadje lahko izberete tudi možnost Slika. Ko je ta možnost izbrana v meniju Ozadje, se prikaže gumb Dodaj sliko. S klikom na ta gumb se prikaže možnost dodajanja slike iz lokalne naprave ali spletnih virov.

Meni Slika kot ozadje

Ko jo izberete, bo fotografija postavljena kot ozadje. V meniju Ozadje na zavihku Slika boste našli polje Nepreglednost. Nastavite lahko, kako prozorna ali neprozorna bo slika. Sliko za ozadje lahko prilagodite tako, da jo izberete in kliknete gumb Uredi sliko.

Primer slike kot ozadja

Tako kot pri drugih slikah lahko sliko obrnete navpično in vodoravno, jo zavrtite za 90 stopinj, aktivirate izboljšavo slike, spremenite položaj slike ali jo po potrebi izbrišete.

Urejanje slike za ozadje

Alternativna metoda za uporabo slik kot ozadja

Slike lahko kot ozadje dodate neposredno iz levega stolpca. Ko od tu povlečete fotografijo, se prikaže možnost kot ozadje. Če fotografijo povlečete sem, bo fotografija postavljena kot ozadje fotografskega izdelka.

Povlečenje slike, ki prikazuje možnost kot ozadje