Polje za polnjenje

Polje za polnjenje

Vsa polja za zapolnitev v fotografskem izdelku lahko prilagodite tako, da ustrezajo vaši zasnovi. To storite tako, da kliknete gumb Dodaj polnilo v zgornjem meniju oblikovalca ali uporabite obstoječo postavitev. Ko izberete polje polnila, lahko spremenite njegove lastnosti s klikom gumba Polje pol nila v desnem meniju. Te možnosti vam omogočajo, da polje polnila prilagodite svojim željam.

Dodano polje za zapolnitev in prikazana orodja v desnem meniju

Ko se prikaže meni za konfiguracijo polja za zapolnitev, lahko izbirate med barvo, gradientom ali teksturo.

Barva

Obstaja več načinov za izbiro enobarvnega polja za polnilo:
1. Kliknite eno od barv, prikazanih v tem meniju.
2. S klikom na gumb Barva se prikaže meni z več barvami. S klikom na katero koli barvo jo izberete kot barvo za polje za zapolnitev.

Možnosti barv polja za zapolnitev

3. Po kliku na gumb Barva boste našli gumb za izbiro barve. Tu lahko želeno barvo izberete iz ponujene barvne palete ali vnesete njeno vrednost HEX.

Orodje za izbiro barve

Desno od polja Barva se nahaja polje Neprepustnost (Opacity). S spreminjanjem njegove vrednosti spreminjate prosojnost polja za zapolnitev.

Gradient

Če kliknete eno od možnosti gradienta v tem meniju, se polje za zapolnitev samodejno zapolni z njim.

Možnosti gradienta polja za zapolnitev

Barve za gradient lahko izberete v poljih Barva 1 in Barva 2. S klikom na eno od teh polj za barve se prikaže meni, v katerem lahko izberete barvo med prikazanimi, uporabite orodje pipeta za izbiro barve ali kliknete na Izbira barve, da izberete določeno barvo iz tega menija.

Izbira barve gradienta

Polje Vrtenje omogoča nastavitev stopnje vrtenja gradienta, pri čemer je ena barva na enem koncu, druga pa na nasprotnem koncu. Polje Neprozornost omogoča nastavitev stopnje prosojnosti gradientnega polnila.

Tekstura

V tem meniju so prikazane različne teksture, med katerimi lahko izbirate za polnilo. S klikom na eno od njih se ta tekstura nastavi kot polnilo. Motnost lahko prilagodite v polju Motnost.

Možnosti teksture polja za zapolnitev