Postavitve

Postavitve

Postavitve so vnaprej zasnovane predloge, ki olajšajo razporeditev slik, besedila in okrasnih elementov v vašem fotografskem izdelku. Zasnovane so za poenostavitev postopka oblikovanja in jih lahko prilagodite svojim potrebam. Glede na izbrano oblikovno linijo lahko postavitve vključujejo ozadja in sličice. Če želite dostopati do menija Postavitve, kliknite gumb Postavitev na desni strani.

Meni Layouts v desnem stolpcu

Oblikovalske linije

V meniju Layout (Postavitev) je na voljo izbor postavitev glede na število slik, ki so že nameščene na fotografskem izdelku. S klikom na Oblikovna linija se prikaže meni z več možnostmi oblikovnih linij, med katerimi lahko izbirate. Te lahko filtrirate po kategorijah z uporabo polja v zgornjem levem kotu. Ko izberete eno od njih, kliknite Nadaljuj. Pri izdelkih z več stranmi je na voljo možnost uporabe oblikovne linije za vse strani z gumbom Na vse strani. V meniju Postavitev se nato prikažejo številne postavitve z različnimi elementi oblikovanja. Oblikovno linijo lahko kadar koli spremenite.

Možnosti oblikovnih linij

Uporaba postavitev

Če želite raziskati postavitve z različnim številom slik, se pomaknite navzdol po desnem meniju. Postavitve lahko filtrirate tudi glede na število slik, tako da odprete meni Slike na stran in izberete želeno število. Ko izberete postavitev, bo dodana fotografskemu izdelku s praznimi polji za slike. Če želite dodati slike, jih povlecite iz menija na levi strani ali pa kliknite polje za slike in izberite fotografijo iz svoje naprave ali spletnih virov. Fotografije, ki so že nameščene na fotografskem izdelku, se bodo samodejno prilagodile, da bodo ustrezale postavitvi.

Uporabljena postavitev z izbranim poljem za slike

Privzeto prve možnosti postavitve, prikazane v desnem stolpcu, temeljijo na številu fotografij, ki so že nameščene v fotografskem izdelku, če je možnost Slika na stran nastavljena na spremenljivo. Če so na primer v fotografskem izdelku tri slike, bodo v desnem meniju najprej prikazane postavitve s tremi slikami. Če želite filtrirati postavitve glede na število slik, odprite polje Slika na stran in izberite želeno število. Ko so postavljene, je mogoče postavitve vodoravno zrcaliti s klikom na gumb Zrcalna postavitev na vrhu menija Postavitve.

Uporabljene postavitve in druge možnosti so prikazane v desnem stolpcu

Postavitve z besedilom

To lahko storite tako, da kliknete gumb Dodaj besedilo v zgornjem meniju spletnega oblikovalca ali na vrhu menija Razporeditev. Ko dodate besedilo, bodo možnosti postavitve vključevale polje z besedilom. Kliknite postavitev, ki jo želite uporabiti za svoj fotografski izdelek.

Postavitve z možnostmi besedila v desnem stolpcu

Če dodate drugo besedilo tako, da znova kliknete Dodaj besedilo, bodo v meniju Postavitev prikazane možnosti z dvema poljema za besedilo. Izberite postavitev, ki najbolj ustreza vaši zasnovi.

Postavitve z dvema poljema za besedilo

Če želite prilagoditi besedilo, izberite besedilno polje in kliknite gumb Urejevalnik besedila. Za več informacij glejte članek Besedilo.

Najljubše postavitve

Pod vsako postavitvijo je ikona srca. Če kliknete na ikono srca, postane siva, kar pomeni, da je bila postavitev označena kot vaša najljubša. Priljubljene postavitve so priročno prikazane na vrhu stolpca Postavitev, kadar je število fotografij, nameščenih na fotografski izdelek, enako ali manjše od števila slikovnih polj znotraj priljubljene postavitve. To vam omogoča hiter dostop do priljubljenih postavitev. Če želite postavitev odstraniti iz priljubljenih, preprosto znova kliknite ikono srca.

Priljubljene postavitve, izbrane z ikono srca

Spreminjanje postavitev

Če v desnem meniju izberete postavitev, se predmeti izbrane postavitve postavijo v fotografski izdelek. Te predmete lahko preprosto prestavite in prilagodite svojim potrebam. Če želite na primer zamenjati sličice, ki so bile priložene izbrani postavitvi, jih lahko preprosto izbrišete in izberete druge v meniju sličice. Prav tako lahko slikam dodate okvirje ali vključite dodatne predmete, kot so polja za zapolnitev, ki služijo kot ozadje za posamezno stran.