Pripenjanje, poravnavanje in zaklepanje predmetov

Prijemanje, mreža in zaklepanje predmetov

S klikom na gumb Stran na desni strani se odpre meni z več možnostmi za izboljšanje umestitve predmetov. V tem meniju lahko zaklenete in prikažete vse predmete na strani, aktivirate mrežo in Priključitev na mrežo ter druga uporabna orodja za pripenjanje.

Pripenjanje

Spletni oblikovalec privzeto zaskoči predmete, kar zagotavlja natančno poravnavo predmetov na fotografskem izdelku. Če premaknete objekt v bližino drugega objekta, se bo samodejno poravnal z robom ali sredino sosednjega objekta. Enako se zgodi, ko se predmet približa robu fotografskega izdelka. Prikaže se črtkana črta, ki označuje poravnavo med objekti, kar olajša njihovo natančno postavitev.

Premikanje slike z vodili za prijemanje

Obnašanje pripenjanja lahko prilagodite tako, da določite razdalje v razdelku Snap-to distance between page elements (Pripenjanje do razdalje med elementi strani ) v meniju Page (Stran).
Razdalja: Razdalja, ki se upošteva pri približevanju drugim predmetom.
Oddaljenost rob strani: Razdalja, ki se upošteva pri približevanju robu strani.
Razdalja sredina strani: Razdalja, ki se upošteva pri približevanju sredini strani.
Možnosti pripenjanja

Mreža

Privzeto v polju Mreža ni izbrana nobena mreža. S klikom na to polje omogočite možnosti za vključitev mreže 0,5 cm, 1 cm ali 2 cm. Z izbiro ene od teh možnosti se na fotografskem izdelku prikaže uporabna modra mreža izbrane velikosti, ki je v pomoč pri natančnem umeščanju predmetov. Pomembno je opozoriti, da je mreža le za napotke in ne bo natisnjena na vašem končnem izdelku.

Mreža 0,5 cm

Če je izbrano potrditveno polje Priključi na mrežo, se bodo predmeti ob premikanju ali spreminjanju velikosti samodejno priklopili na mrežo, kar bo zagotovilo natančno umeščanje.

Sloje

V razdelku Layers (Sloje) so prikazani vsi predmeti, nameščeni na strani. Predmete lahko preprosto upravljate tako, da jih zaklenete ali odklenete. Zaklepanje predmeta preprečuje, da bi ga premaknili, ko je izbran, kar je še posebej uporabno, če želite določene predmete ohraniti v fiksnem položaju. Če želite zakleniti ali odkleniti predmet, preprosto kliknite ikono zaklepa na desni strani predmeta. Tako lahko ohranite želene položaje zaklenjenih predmetov, medtem ko druge predmete prosto premikate.

Sloje v meniju strani

 

Vaša jezikovna nastavitev se ne ujema z jezikom tega spletnega mesta. Prosimo, izberite:

Vaša jezikovna nastavitev se ne ujema z jezikom tega spletnega mesta. Prosimo, izberite: