Uporaba okvirjev in mask

Uporaba okvirjev in mask

Slikam in poljem za zapolnitev lahko dodate okvirje in maske. Z okvirji lahko spremenite obliko slike ali zapolnite polje in dodate okrasne elemente. Tako lahko določene elemente poudarite v ozadju. Maske vam omogočajo, da zabrišete robove slike ali polja za zapolnitev ter tako ustvarite gladke prehode in umetniške učinke.

Okviri

Če želite sliki ali polju za zapolnitev dodati okvir, ga izberite in kliknite gumb Okvir v desnem meniju. V desnem stolpcu se prikaže več možnosti okvirjev. Kliknite eno od njih, da jo uporabite za izbrani element. Glede na izbrani okvir se na vrhu menija Okvir prikažejo različne možnosti prilagajanja. Najdete lahko orodja za spreminjanje neprosojnosti okvirja, njegove barve, debeline črte, polmera ali poravnave.

Slike z uporabljenimi okvirji in prikazanimi orodji za okvirje

Maske

V meniju Okviri se pomaknite do dna stolpca, da najdete možnosti maske. Kliknite na masko, da jo uporabite za sliko ali polnilo. Glede na izbrano masko boste morda lahko nadzorovali Feathering tako, da ga po potrebi povečate ali zmanjšate.

Slika z uporabljeno masko in prikazanimi orodji za maske

Če želite odstraniti okvir ali masko, kliknite gumb Odstrani okvir v desnem stolpcu, povezan z izbrano sliko ali poljem za zapolnitev.

 

Vaša jezikovna nastavitev se ne ujema z jezikom tega spletnega mesta. Prosimo, izberite:

Vaša jezikovna nastavitev se ne ujema z jezikom tega spletnega mesta. Prosimo, izberite: