Uporabi filtre

Uporabi filtre

Če želite barvno prilagoditi slike in predmete v fotografskem izdelku, lahko uporabite filtre. S temi filtri lahko prilagodite kontrast, barvo in nasičenost predmetov, ko so ti že nameščeni. Če želite uporabiti filtre, izberite predmet in kliknite gumb Filtri na desni strani, s čimer se odpre meni Filtri.

S prilagajanjem svetlosti jo lahko povečate do 100 (največja bela točka) ali zmanjšate do -100 (največja črna točka). Ta vsestranska prilagoditev ni uporabna le za slike, temveč tudi za kliparte. Tako lahko na primer črn klipart spremenite v belega tako, da povečate njegovo svetlost, ali obratno, bel klipart spremenite v črnega tako, da zmanjšate njegovo svetlost.

Filter, uporabljen za klipart, povečana svetlost

S prilagajanjem vrednosti kontrasta lahko povečate ali zmanjšate kontrast predmeta, od 0 (brez spremembe) do najmanj -200 in največ 500.
Spreminjanje vrednosti nasičenosti vpliva na intenzivnost barve. S privzeto vrednostjo 100, če jo nastavite na 0, bo slika ali predmet črno-bela, z njenim povečanjem pa lahko nasičenost barv povečate do 300.

Filtri, uporabljeni za sliko

S prilagajanjem vrednosti Hue (Odtenek) spremenite odtenek slike, s čimer lahko prilagodite ton slike ali ustvarite umetniški rezultat. V polju Barva lahko izberete odtenek, s katerim obarvate izbrani predmet, njegovo intenzivnost pa lahko nadzirate s poljem Obarvanost (neprozornost ). S spreminjanjem polj Hue (odtenek) in Colouration (obarvanost) pri klipartih ali poljih za zapolnitev tekstur lahko preprosto dosežete barvno harmonijo pri oblikovanju fotografskega izdelka.

Filter Colourization, uporabljen za klipart

Poleg tega so pod orodji prikazane nekatere možnosti predloge filtra. S pritiskom na gumb Ponastavi na vrhu boste objekt povrnili na prvotne vrednosti.

 

Vaša jezikovna nastavitev se ne ujema z jezikom tega spletnega mesta. Prosimo, izberite:

Vaša jezikovna nastavitev se ne ujema z jezikom tega spletnega mesta. Prosimo, izberite: