Velikost in položaj slik in predmetov

Velikost in položaj slik in predmetov

Vse predmete v fotografskem izdelku, vključno s slikami, kliparti, besedilom in polji za zapolnitev, lahko spremenite velikost in premestite po svojih potrebah.

Postavljanje z miško

Ko izberete predmet, ga obdaja modri okvir z majhnimi kvadratki na vogalih in straneh. S klikom in vlečenjem teh kvadratkov lahko preprosto spremenite velikost predmeta in njegovega vsebnika. Pri slikah se spremeni velikost tako okvirja slike kot same slike. Pri besedilu se velikost besedila prilagodi glede na velikost njegovega okvirja, zlasti če je omogočena možnost Samodejna velikost pisave v meniju Urejevalnik besedila.

Slika je izbrana

Če želite spremeniti položaj predmeta, kliknite in držite gumb miške ter ga povlecite na želeno mesto. Ko je predmet na želenem mestu, spustite gumb miške.

Orodja za določanje položaja

Predmete lahko na fotografskem izdelku postavite in spremenite njihovo velikost tudi z orodji Položaj. Do teh orodij lahko dostopate tako, da izberete objekt in odprete meni Položaj na desni strani.
Polji za širino in višino omogočata prilagajanje dimenzij predmeta. Če želite ohraniti prvotna razmerja predmeta, preprosto kliknite ikono ključavnice. S tem zagotovite, da predmet ohrani svoja razmerja brez popačenja, tudi če spremenite eno dimenzijo.
Za natančno postavitev prilagodite položaja X in Y, da premaknete predmet na določene koordinate. Poleg tega polje za vrtenje omogoča vrtenje izbranega predmeta z vnosom želene stopnje vrtenja.

Orodja za pozicioniranje v stolpcu

Orodja za poravnavo

Orodja za poravnavo v meniju Položaj vam pomagajo pri vertikalni in horizontalni poravnavi predmetov v fotografskem izdelku. Predmete lahko poravnate na robove ali na sredino, pri tem pa upoštevate dimenzije izdelka.

Orodja za poravnavo v meniju Položaj

Če oblikujete fotoknjigo, lahko predmete poravnate glede na eno stran, tako da omogočite možnost Ena stran, ali glede na obe strani, tako da jo onemogočite.
Če omogočite možnost Uporabi razmik, lahko v polju Razdalja določite razdaljo. Ta razdalja bo upoštevana pri poravnavi elementov v fotografskem izdelku. Če na primer nastavite razmik na 3 cm in objekt poravnate na desni rob, bo postavljen 3 cm od roba.

Orodja za plastenje

Orodja za plastenje nadzorujejo vrstni red, v katerem so objekti zloženi. Z gumbom Pošlji nazaj se izbrani objekt postavi za preostale predhodno postavljene objekte. To pomeni, da bo izbrani objekt viden za njimi, če so na njem objekti, ki so na vrhu. S klikom na gumb Prenesi v ospredje bo izbrani objekt postavljen v ospredje, nad vse druge objekte, in bo prekril vse elemente, ki so bili prej postavljeni pod njim.

Orodja plasti v meniju Položaj s primerom

Poleg tega lahko v tem meniju prilagodite neprozornost objekta, ki je privzeto nastavljena na 100 %. Objekt lahko tudi poimenujete.

 

Vaša jezikovna nastavitev se ne ujema z jezikom tega spletnega mesta. Prosimo, izberite:

Vaša jezikovna nastavitev se ne ujema z jezikom tega spletnega mesta. Prosimo, izberite: