Vmesnik

Z računom in uporabo spletnega oblikovalca lahko do svojih fotografskih izdelkov dostopate, jih oblikujete in natisnete kadar koli in kjer koli želite. Z ustvarjanjem računa ne pridobite le brezplačnega prostora za shranjevanje fotografij in projektov, temveč se vam odpre svet možnosti - od oblikovanja in naročanja do deljenja, pridobivanja povratnih informacij in celo zaslužka s svojimi fotografijami. Preprosto ustvarite račun na spletnem mestu in raziščite vsebino fotografskega portala, da bi spoznali neskončne možnosti.

Ko izberete izdelek za oblikovanje in odprete projekt v spletnem oblikovalcu, boste imeli dostop do vrste orodij, razporejenih na naslednji način.

Vmesnik spletnega oblikovalca

Zgornji meni

V zgornjem meniju so na voljo naslednja orodja:

Zgornji meni spletnega oblikovalca

 • Z gumbom Shrani shran ite izdelek, ki ga oblikujete. Za shranjevanje morate biti prijavljeni.
 • Gumb Projekti odpre mapo Projekti, ki vsebuje vse vaše shranjene fotografske izdelke (potrebna je prijava).
 • Z gumbom Share (Skupna raba) lahko aktivirate funkcijo skupne rabe. Prijavljeni morate biti in projekt mora biti shranjen. Po aktivaciji se prikaže več možnosti, s katerimi lahko prilagodite način deljenja vašega projekta. Lahko ga zaščitite z geslom, kopirate povezavo v skupni rabi, jo odprete, pošljete po e-pošti ali jo delite z obstoječimi stiki. Skupna povezava vas pripelje do predogleda projekta. Za več informacij si oglejte ustrezen članek v Portalu za fotografije.
 • Gumba Razveljavi in Ponovi vam omogočata, da razveljavite ali ponovno izvedete spremembe, ki ste jih opravili.
 • Gumb Predogled vam omogoča predogled projekta, kar je pomembno za preverjanje pred tiskanjem. Za izhod iz tega načina kliknite ikono križa v zgornjem desnem kotu.
 • Sledijo orodja za dodajanje glavnih predmetov v oblikovalcu. To so Besedilo, Slika in Polje za zapolnitev. S klikom na enega od teh orodij boste ustvarili predmet v projektu.

Meni Slika

V levem meniju lahko dodajate in pregledujete slike, ki jih želite dodati svojemu fotografskemu izdelku. Do slik, shranjenih v galerijah, lahko dostopate tako, da kliknete zavihek Galerije.

Meni s slikami spletnega oblikovalca

Desni meni

Desni meni vsebuje orodja za prilagajanje vašega fotografskega izdelka. Kliknite gumbe, da odprete ustrezne menije. Ta stolpec lahko zaprete tako, da kliknete puščico na vrhu.

Desni meni spletnega oblikovalca

 • Gumb Article (Izdelek) ponuja možnosti za spreminjanje fotografskega izdelka, odvisno od izdelka, ki ga oblikujete. Prav tako je mogoče izdelek pretvoriti v drug izdelek.
 • Gumb Page (Stran) prikaže vse elemente, nameščene v vašem projektu, vključno z orodji Grid (Mreža) in Snap (Prijem).
 • Gumb Clipart omogoča dostop do obsežnega izbora sličice, ki jo lahko uporabite v svojem projektu. Filtrirate lahko po kategorijah ali uporabite iskalnik.
 • Gumb Ozadja vam omogoča izbiro različnih ozadij za vaš projekt.
 • Gumb Layouts (Postavitve) ponuja različne vnaprej pripravljene predloge, ki temeljijo na izbrani liniji oblikovanja. Postavitve lahko filtrirate po številu slik, shranite priljubljene in po potrebi preklapljate linije oblikovanja.
 • Gumb Klepet s podporo odpre okno za podporo v klepetu v živo, kjer lahko dobite odgovore na svoja vprašanja. Okno lahko zmanjšate s klikom na ikono puščice ali zaprete klepet s klikom na ikono križca v zgornjem desnem kotu.

Spodnji meni

Pri večstranskih izdelkih, kot so fotoknjige in koledarji, se na dnu prikaže meni z informacijami o strani. S tem menijem lahko krmarite med stranmi, dodajate ali brišete strani ter spreminjate vrstni red strani z vlečenjem in spuščanjem.

Spodnji meni spletnega oblikovalca

Meni predmeta

Ko izberete predmet, na primer sliko, besedilo, polnilo ali klipart, se na desni strani prikaže meni z dodatnimi orodji. Ta meni se prikaže le, ko je objekt izbran, in omogoča nastavitev več vidikov tega objekta.

Meni objekta z izbranim zavihkom Položaj

Delovno območje

Delovno območje projekta je prikazano na sredini. To se razlikuje glede na izdelek, ki ga načrtujete. Desni in levi stolpec lahko s klikom na križec zvijete in tako povečate delovno območje.

Primer delovnega območja fotoknjige

Delovno območje vseh izdelkov je obdano z rdečo črto zelo blizu roba. To je črta preliva in označuje varnostno območje, ki ga je treba upoštevati pri nameščanju predmetov. Nikoli ne postavljajte predmetov blizu te črte, saj se lahko v končnem izdelku okoli slike pojavijo beli robovi. Slike in predmeti morajo biti nameščeni v zadostni razdalji od te črte.

Primeri napačnega in pravilnega položaja ob upoštevanju linije padca