Stiki in skupine stikov

Stiki in skupine stikov

Svoje stike in skupine stikov lahko shranite neposredno v Photo Portal. Tako jim lahko slike in projekte pošljete neposredno iz portala Photo Portal, ne da bi morali uporabiti zunanji program. Stiki in skupine stikov se nahajajo na plošči Prodaja v razdelku Komunikacije.

Stiki

V meniju Stiki je prikazan seznam vseh vaših shranjenih stikov.

Contacts menu

Če želite dodati stik, preprosto kliknite Dodaj. Prikazal se bo meni za dodajanje osebnih podatkov stika. Ko ste izpolnili vsa polja, kliknite Shrani.

Contact information window

Novi stik bo dodan na vaš seznam stikov. S klikom na stik lahko spremenite in dodate njegove podatke ali ga po potrebi izbrišete.

Poleg tega, če je v nastavitvah souporabe galerije aktivirana možnost Zahtevaj registracijo, bo nov uporabnik ob dostopu do te galerije samodejno dodan na vaš seznam stikov s statusom Nov.

New contact created due to registration

Skupine stikov

Skupine stikov so zelo uporabne za organiziranje stikov v skupine, ki delujejo kot distribucijski seznam. Slike in projekte lahko hitro delite s skupino stikov, ne da bi jih morali dodajati enega za drugim.

Novo skupino stikov lahko ustvarite tako, da kliknete Dodaj. Prikaže se okno za vnos imena nove skupine stikov. Ko bo shranjena, se bo pojavila v meniju Skupine stikov.

Contact groups menu

Če želite dodati stike v skupino stikov, pojdite v meni Stiki in kliknite stik, ki ga želite dodati v skupino. Vse ustvarjene skupine stikov bodo na voljo za označevanje v oknu Podatki o stikih. Prav tako bodo prikazane, ko bo dodan nov stik. Število skupin, v katere je mogoče dodati stik, ni omejeno. Novo skupino stikov je mogoče ustvariti tudi v oknu z informacijami o stikih, tako da kliknete Dodaj. Ko končate, kliknite Shrani.

Contact group selected in contact

Uporaba stikov in skupin stikov

Če želite deliti galerije in projekte s svojimi stiki, odprite nastavitve Skupna raba.

Share gallery settings

Na voljo je več možnosti za skupno rabo povezave v skupni rabi. S klikom na Share with Contacts (Skupna raba s stiki) bodo v izbiro ponujeni vsi dodani stiki in skupine stikov. Po potrebi lahko dodate več stikov.

Select contacts window