Upravljanje projektov

Upravljanje projektov

Projekti so lahko shranjeni lokalno v napravi in v oblaku, če imate račun in ste prijavljeni. Tako lahko izdelke oblikujete v svojem tempu ali jih shranite za prihodnja naročila.

Shranite projekt

Oblikovana fotoknjiga

V oblikovalcu se s klikom na gumb Shrani v zgornjem meniju prikaže okno, v katerem lahko vnesete ime projekta. Ko ga napišete, boste s klikom na gumb Shrani projekt shranili lokalno v napravo. S klikom na Save online se projekt shrani v Saalov oblak in postane dostopen iz katere koli naprave prek spletnega oblikovalca. Za spletno shranjevanje morate imeti račun in biti prijavljeni.

Okno Shrani projekt

Če je bil projekt že shranjen, se s klikom na Shrani prikaže isto okno z imenom, ki je bilo dodeljeno projektu. S ponovnim klikom na Save (Shrani) boste shranili spremembe, ki ste jih opravili. Če spremenite ime, na primer tako, da dodate številko 02, bo kopija projekta shranjena z novim imenom, prvotni projekt pa bo ostal nedotaknjen.

Vsi shranjeni projekti, tako spletni kot lokalni, so na voljo v mapi Projekti. Do te mape lahko dostopate v oblikovalcu s klikom na ta gumb v zgornjem meniju ali pri zagonu programa s klikom na gumb Projekti v desnem meniju.

Mapa Projekti

V tej mapi lahko upravljate vse shranjene projekte. Projekte je mogoče poiskati po imenu z uporabo polja za iskanje na vrhu. Vsak projekt je prikazan s podatki o izdelku in naslovom, pod katerim je bil shranjen. Možnosti upravljanja za vsak projekt so prikazane na desni strani.

Če je bil projekt shranjen v napravo, se prikaže gumb Shrani na spletu. Če ga kliknete po prijavi, bo projekt naložen v oblak, stanje projekta pa se bo spremenilo v Saal Cloud. To pomeni, da bo projekt poleg tega, da bo shranjen v napravi, v kateri je bil ustvarjen, shranjen tudi v oblaku, v računu, v katerega ste prijavljeni.

Več projektov, shranjenih v meniju Projekti

S klikom na ikono koša desno od projekta boste izbrisali shranjeni projekt tako lokalno kot v spletu.

Če želite odpreti projekt v oblikovalcu, kliknite na sam projekt ali kliknite na gumb ključ desno od projekta.

Varnostno kopiranje

Programska oprema omogoča dostop do starejših različic shranjenih projektov, če je to potrebno. To storite tako, da desno kliknete na projekt v mapi Projekti. Prikaže se meni z možnostmi, kot so Uredi, Izvozi, Izbriši in Varnostna kopija. Če se pomaknete na možnost Varnostna kopija, se prikaže seznam razpoložljivih varnostnih različic skupaj z ustreznimi datumi shranjevanja. S klikom na različico varnostne kopije jo boste odprli v vmesniku Designer. Po urejanju je priporočljivo, da spremenjeno različico shranite pod drugim imenom za poznejšo uporabo.

Prikazana varnostna kopija

Izvoz projektov

Projekt je mogoče izvoziti kot predogled, tako da ga lahko pred tiskanjem delite, ali izvoziti programsko datoteko, da jo zaženete v drugi napravi. V namiznem programu kliknite gumb Share (Skupna raba) v zgornjem meniju in prikazale se bodo možnosti.

Klik na gumb Share (Skupna raba), prikažejo se možnosti izvoza

Izvoz predogleda PDF

Ta možnost omogoča izvoz različice projekta v formatu PDF, ki jo je mogoče deliti kot predogled. Datoteki PDF s predogledom je mogoče dodati vodni znak. V meniju Settings (Nastavitve) se pod naslovom Watermark (Vodni znak) prikaže besedilno polje. Če je omogočena možnost PDF export: show watermark (Izvoz PDF: prikaži vodni znak ), se besedilo, vneseno v besedilno polje za vodni znak, uporabi kot vodni znak pri izvozu datoteke PDF s predogledom. Upoštevajte, da datoteka PDF s predogledom ni datoteka polne ločljivosti in je namenjena le za predogled.

Aktivna možnost Vodni znak PDF

Izvozite projekt

Z izbiro te možnosti se izvozi datoteka SSWPR, ki ustreza programu. To datoteko lahko odprete v drugi napravi z nameščeno namizno programsko opremo.

Gumb Izvozi projekt v meniju Projekti

Iz mape Project (Projekt) je mogoče datoteko SSWPR izvoziti tudi tako, da kliknete gumb Export project (Izvozi projekt) na desni strani projekta. Odpre se okno, v katerem lahko izberete, kam in pod kakšnim imenom želite shraniti datoteko SSWPR, ki ustreza projektu.

Uvoz projekta

Če želite uvoziti projekt, kliknite gumb Import Project (Uvozi projekt) v zgornjem desnem kotu mape Project (Projekt) in izberite datoteko SSWPR, ki jo želite uvoziti. Po uvozu se bo projekt pojavil v meniju Projects (Projekti).