Ustvarjanje galerij

Ustvarjanje galerij

Galerije vam omogočajo shranjevanje, urejanje, deljenje in prodajo slik iz enega samega spletnega skladišča.

Ustvarite galerijo

Plošča galerije

Če želite ustvariti galerijo, morate iti v galerije in klikniti gumb Dodaj. Pojavi se priročni meni, v katerem lahko napišete naslov, opis in izberete vrsto fotografije. Ko so podatki izpolnjeni, morate klikniti gumb Ustvari.

Dodajanje nove galerije v meni

Nova galerija se bo pojavila v razdelku Galerije.

Nova galerija na plošči Galerije

Novo galerijo lahko odprete tako, da kliknete nanjo. Videli boste, da je nova galerija prazna.

Prazna galerija

Če želite dodati slike, morate klikniti na Dodaj, Dodaj slike in izbrati mesto, kjer so shranjene vaše fotografije. Lahko pa fotografije dodate neposredno tako, da jih povlečete iz mape in spustite v galerijo.

Možnosti dodajanja slik

V desnem stolpcu galerije so prikazane pomembne informacije, kot so stanje galerije, datum njenega ustvarjanja, datum zadnjega shranjevanja in skupna velikost datoteke celotne galerije. Vsebuje tudi glavno sliko galerije, gumbe Nastavitve in Funkcije, možnost Ustvari izdelek s slikami v galeriji in glavno sliko. Možnosti in informacije v tem stolpcu se posodabljajo ob vsaki spremembi, kar vam omogoča popoln pregled in nadzor nad vsebino vaše galerije.

Galerija s slikami

Ustvarite podgalerijo

Poleg galerij imate na voljo tudi možnost, da znotraj galerije ustvarite podgalerije. Zelo uporabno za urejanje fotografij ali za izbiro fotografij, ki jih želite poslati določenim skupinam ljudi. Če želite ustvariti podgalerije, morate klikniti na Dodaj in izbrati možnost Dodaj novo podgalerijo

Gumb Dodaj podgalerijo

Pojavi se priročni meni, v katerem lahko napišete naslov, opis in izberete vrsto fotografije. Tu lahko tudi aktivirate ali deaktivirate možnost samodejne souporabe podgalerije, ko je glavna galerija souporabljena. Ko so podatki izpolnjeni, morate klikniti gumb Ustvari.

Meni za novo podgalerijo

V galeriji se bo pojavila nova podgalerija. Novo podgalerijo lahko odprete tako, da jo kliknete. Videli boste, da je ta nova podgalerija prazna. Fotografije lahko dodajate tako, da kliknete gumb Dodaj, kot je določeno v galerijah.

Ustvarjena nova podgalerija

Iz glavne galerije lahko izberete fotografije in jih postavite v podgalerijo. S klikom na glavno galerijo se morate vrniti v glavno galerijo.

Zgornji meni galerije

In izberite fotografije, ki jih želite premakniti v podgalerijo. Če želite izbrati več kot eno fotografijo, morate klikniti potrditveno polje Izberi več in nato izbrati fotografije. Ko izberete sliko, se v desnem meniju prikaže možnost kopiranja, premikanja v in brisanja. Če želite izbrane fotografije dodati v podgalerijo, izberite kopiranje ali premikanje, odvisno od vaših potreb.

Razvrščanje slik in galerij

Ko slike naložite v galerijo, jih lahko uredite v želenem vrstnem redu. Preprosto povlecite in spustite fotografijo na želeno mesto. Stranka bo videla vrstni red, v katerem ste uredili fotografije v skupni galeriji.

Na enak način lahko uredite tudi galerije in podgalerije. V meniju Galerije zgrabite galerijo in jo povlecite na želeni položaj. Če imate profilno stran in se odločite za deljenje galerij z omogočeno možnostjo Objavi na profilni strani, bo vrstni red, ki ga določite tukaj, določil, kako bodo prikazane na vašem profilu.

Uporabite lahko tudi gumb Razvrsti v zgornjem desnem kotu. Če ga kliknete, se vam prikažejo različne možnosti razvrščanja galerij in slik:
Datum ustvarjanja: Ta možnost razvršča slike po datumu nastanka.
Ime: Slike razvrsti po abecednem vrstnem redu glede na ime.
Razvrsti po indeksu: Vsaki naloženi sliki je dodeljena naraščajoča indeksna številka, pri čemer nove slike prejmejo naslednjo najvišjo številko. Če slike povlečete in spustite ročno, se ta indeksna številka ustrezno prilagodi.
Določite lahko tudi, ali je vrstni red razvrščanja naraščajoč ali padajoč.

Stanje galerije

Galerije prikažejo informativno oznako, s katero lahko na prvi pogled preverite njihovo stanje.
V potrditvi: To pomeni, da so fotografije, naložene v galerijo, trenutno v postopku preverjanja. Status galerije se bo samodejno spremenil, ko bodo fotografije pregledane in odobrene.
Zasebno: To pomeni, da so galerija in fotografije v njej vidne samo vam, lastniku galerije, in niso dostopne drugim.
V skupni rabi: To pomeni, da je galerija dostopna drugim glede na konfiguracijo, ki ste jo določili v nastavitvah za skupno rabo. Na voljo je povezava za skupno rabo, ki ljudem omogoča dostop do galerije in njen ogled. Fotografije niso nastavljene za prodajo.
Komercialno: Za komercialne namene: To pomeni, da je omogočena možnost dovolite naročanje. To pomeni, da je fotografije v galeriji mogoče kupiti v skladu s cenikom in konfiguracijo, ki ste jo določili v njenih nastavitvah prodaje.
Deaktivirano: To pomeni, da galerija ni več v skupni rabi in zato ni več komercialna (tudi če je bila). Galerija je dejansko skrita pred javnim vpogledom.

Stanje galerij