Barve zlahka upravljajte

Saal Digital uporablja sistem za upravljanje barv, ki je skladen s standardom ICC. Barvni profili, ki so vgrajeni v vaše datoteke, bodo prepoznani in upoštevani pri izdelavi. Vaših datotek ne bomo nikoli spreminjali ali izvajali nepotrebne optimizacije. Tako lahko zagotovimo, da bodo vaše datoteke obdelane natančno v skladu z vašimi zahtevami.

Pomembno: Umerite monitor in onemogočite izboljšavo slike, če je omogočena.

Optimalni predpogoji za vaše fotografske izpise
Najboljše barve lahko dosežete le s kalibracijo in profiliranjem monitorja. Rezultat lahko že vidite na svojem monitorju.

Kakšno prednost ima upravljanje barv?

Optimalen predogled za tiskanje dosežete s pomočjo vašega prednastavljenega monitorja in našega upravljanja barv - "Kar vidite, to tudi dobite". V idealnem svetu ta kombinacija deluje tako dobro, da skoraj ne opazite razlike med prikazom na monitorju in resničnim fotografskim izdelkom.

Vendar je to mogoče le, če so v postopku reprodukcije slike izpolnjeni vsi standardi.

Kaj lahko Saal Digital stori za vas?

 • Z vsakodnevnim ponavljajočim se umerjanjem zagotavljamo, da profilirani stroji delujejo v okviru majhnega odstopanja.
 • Stanje fotokemičnega procesa preverjamo vsak dan, da bi izravnali nihanja, še preden bi to vplivalo na kakovost fotografij.
 • Za vsako vrsto papirja, ki ga ponujamo, imamo pripravljen profil ICC.
 • Uporaba programske opreme za upravljanje barv, ki lahko prebere vgrajene barvne profile in pretvori slikovne podatke za ustrezno barvno reprodukcijo na naših strojih. Za datoteke brez vgrajenih profilov se kot standardni barvni prostor uporabi sRGB.

Pozor: Vedno nam pošljite datoteke v formatu jpg in ne tiff, da bodo barvni profili pravilno prepoznani!

Kaj morate storiti?

Osvetlitev
Poskrbite, da bo v prostoru dovolj svetlobe. Svetlost in barvna temperatura morata biti stalni in po možnosti ponovljivi. Najbolje bi bilo, če bi bil prostor brez bleščanja in z zastrtimi okni, na katerega ne bi vplivala spreminjajoča se dnevna svetloba.

Monitor
Pravilna prednastavitev monitorja je najpomembnejši pogoj za upravljanje barv:

 • Svetlost monitorja mora biti med 90 in
  120 cd/qm
  .
 • Barvna temperatura mora biti nastavljena na 5.000 kelvinov (D50).
 • Gamma monitorja mora biti nastavljena na 2,2.

Monitor je treba umeriti, da bo prikazoval prave barve in svetlost.

Kalibracija monitorja z merilnikom barv
Profesionalno upravljanje barv na visoki ravni ni mogoče brez ustrezne strojne opreme. Za približno 200 funtov je na voljo veliko rešitev. Pri nekaterih ponudnikih lahko dobite napravo za merjenje barv z dodatno programsko opremo, s katero lahko ustvarite profil ICC svojega monitorja. Takšna naprava je lahko dobra alternativa novemu in dragemu monitorju.

Oblikujte zdaj
Oblikujte zdaj