Pravilnik o uporabi piškotkov

Ta pravilnik o piškotkih opisuje, kako družba Saal Digital Fotoservice GmbH ("Saal Digital", "mi" ali "nas") uporablja piškotke in podobne tehnologije za zbiranje in shranjevanje informacij, ko obiščete naše spletne strani ("spletno mesto") ali od nas prejmete e-pošto. Za dodatne informacije o naših praksah zasebnosti preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Kaj je piškotek?

Naša spletna stran uporablja sejne in trajne piškotke ter pikselske oznake in/ali oznake Java script za zbiranje in shranjevanje določenih informacij o vas. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletno mesto pošlje v vaš računalnik ali mobilno napravo in se prek spletnega brskalnika ali spletne aplikacije ter ob obisku našega spletnega mesta shrani na trdi disk vašega računalnika. Vsak piškotek je edinstven za vaš spletni brskalnik in ga lahko pridobi le spletna storitev, ki ga je shranila.

Kako in zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki so na primer potrebni, da med obiskom spletnega mesta ostanete prijavljeni. Če ste obiskali spletno storitev, ki na vašem trdem disku pusti piškotek, je mogoče, da boste ob naslednjem dostopu do tega računalnika našli osebne nastavitve, ki vam jih ne bo treba ponovno vnašati. Drugi piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev znotraj seje, na primer stanja nakupovalne košarice, ko opravite nakup. Piškotki vam lahko pomagajo pri učinkovitejšem delu. Ali ste že kdaj v spletni trgovini dali predmet v virtualno nakupovalno košarico in po nekaj dneh obiskovanja spletnega mesta opazili, da je predmet še vedno v nakupovalni košarici? To je primer delovanja piškotkov. Piškotki pa se lahko uporabljajo tudi za optimizacijo spletnih mest s shranjevanjem informacij o uporabi in vedenju uporabnikov. Te informacije se zbirajo centralno in jih je nato mogoče ovrednotiti. Pridobljene informacije se uporabljajo za nenehno izboljševanje ergonomije našega spletnega mesta in boljše storitve za naše stranke. Načeloma so podatki, shranjeni s piškotki, na naših spletnih mestih shranjeni anonimno, kar pomeni, da niso shranjeni nobeni osebni podatki. Piškotki so lahko v brskalniku shranjeni različno dolgo, kar določi naša spletna storitev glede na aplikacijo, v kateri se piškotek ustvari v spletnem brskalniku.

Čas shranjevanja piškotkov

Piškotki, ki se uporabljajo za upravljanje vaše seje, tako imenovani sejni piškotki, obstajajo le toliko časa, dokler uporabljate naše spletno mesto. Sejni piškotki so na primer potrebni, da med obiskom spletnega mesta ostanete prijavljeni, in se z vašega računalnika odstranijo, ko zaprete brskalnik. Drugi piškotki imajo daljši čas shranjevanja in so vezani na določen namen.

Piškotki ponudnikov storitev (tretji ponudniki)

V nasprotju s piškotki, ki jih v vašem računalniku shranjujemo neposredno mi, je mogoče, da se uporabljajo piškotki tretjih oseb. Piškotki, ki jih v vaš računalnik neposredno shranimo mi in jih uporabljamo samo mi, služijo za vašo prepoznavo ob ponovnem obisku spletnega mesta. Piškotke tretjih oseb v vašem računalniku v našem imenu shrani neodvisni ponudnik storitev, te tretje osebe pa jih lahko uporabijo za prepoznavanje, ko obiščete naše spletno mesto ali druga spletna mesta tretjih oseb. Čeprav lahko tretjim osebam omogočimo dostop do spletnega mesta, tako da lahko v skladu z veljavnimi zakoni namestijo piškotke v računalnike uporabnikov, kot je opisano v tem pravilniku o piškotkih, ne obdržimo nadzora nad informacijami, ki jih ti piškotki zbirajo, ali dostopa do teh informacij. Te informacije v celoti nadzoruje zadevni ponudnik tretje osebe v skladu s svojim pravilnikom o zasebnosti. Pikselske oznake se lahko uporabljajo tudi v e-poštnih sporočilih, ki jih prejmete od nas. Če želite izvedeti več o piškotkih, obiščite: www.allaboutcookies.org ali www.youronlinechoices.eu.

Kako lahko nadzorujem uporabo piškotkov?

Vsak brskalnik ponuja možnost prikaza piškotkov, izbrisa nekaterih ali vseh piškotkov ali popolne blokade shranjevanja piškotkov. Vendar lahko blokiranje piškotkov povzroči, da naše spletne storitve deloma ali sploh ne bodo več delovale. Zato ta postopek ni priporočljiv za uporabo naših spletnih storitev.