Pravilnik o uporabi piškotkov

V pravilniku o piškotkih je opisano, kako Saal Digital Fotoservice GmbH ("Saal Digital" ali "mi") uporablja piškotke in podobne tehnologije za zbiranje in shranjevanje informacij, ko obiščete naše spletne strani ("spletno mesto") ali prejmete naše e-sporočilo. Če želite dodatne informacije o varovanju zasebnosti, preberite naš Pravilnik o zasebnosti.

Kaj je piškotek?

Na spletnem mestu uporabljamo sejne in trajne piškotke ter oznake slikovnih pik in storitve Java Script, da zbiramo in shranjujemo nekatere informacije o vas. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se s spletne strani naloži na vaš računalnik ali mobilno napravo ter shrani na trdi disk prek spletnega brskalnika ali spletne aplikacije in ko obiščete naše spletno mesto. Vsak piškotek je edinstven za vaš spletni brskalnik in pridobi ga lahko samo spletna storitev, ki ga je sprejela.

Kako in zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke na primer potrebujemo zato, da med obiskom spletnega mesta ostanete prijavljeni. Če enkrat obiščete spletno storitev, ki je shranila piškotek na vašem trdem disku, vam naslednjič mogoče ni treba ponovno vnesti osebnih nastavitev. Za shranjevanje nastavitev znotraj seje uporabljamo tudi piškotke, na primer status nakupovalne košare, ko izvedete nakup. Piškotki vam lahko pomagajo, da delate učinkoviteje. Ste kdaj prenesli izdelek s spletne trgovine v navidezno nakupovalno košaro, po nekaj dneh pa spletno mesto spet obiskali in opazili, da je izdelek še vedno v nakupovalni košari? To je primer tega, kako delujejo piškotki. Piškotke pa lahko uporabljamo tudi za optimiziranje spletnih mest, tako da shranjujemo informacije o uporabi in vedenju uporabnikov. Informacije zbiramo z osrednjega mesta in potem jih lahko ocenimo. Pridobljene informacije uporabljamo za neprestane ergonomske izboljšave spletnega mesta in zato, da strankam zagotavljamo boljše storitve. Podatki iz piškotkov so načeloma shranjeni na naših spletnih mestih anonimno, torej osebni podatki niso shranjeni. Piškotke lahko shranjujemo v brskalniku različno dolga obdobja, o tem pa odloča naša spletna storitev na podlagi tega, kdaj je bil piškotek ustvarjen na vašem spletnem brskalniku.

Čas hranjenja piškotkov

Sejni piškotki, ki se uporabljajo med vašo sejo, obstajajo samo toliko časa, dokler uporabljate naše spletno mesto. Sejne piškotke na primer potrebujemo zato, da med obiskom spletnega mesta ostanete prijavljeni. Ko zaprete brskalnik, so piškotki odstranjeni z vašega računalnika. Drugi piškotki so shranjeni dlje, odvisno od njihovega namena.

Piškotki ponudnikov storitev (neodvisni ponudniki)

Poleg piškotkov, ki jih na vaš računalnik shranjujemo mi, se mogoče uporabljajo tudi piškotki neodvisnih ponudnikov. S piškotki, ki jih na vaš računalnik neposredno shranjujemo samo mi, vas prepoznamo, ko ponovno obiščete naše spletno mesto. Piškotki neodvisnih ponudnikov shranjujejo na vaš računalnik neodvisni ponudniki storitev v našem imenu, uporabljajo pa jih lahko, da vas prepoznajo, ko obiščete naše spletno mesto ali spletna mesta drugih neodvisnih ponudnikov. Neodvisnim ponudnikom sicer lahko omogočimo dostop do spletnega mesta, da lahko naložijo piškotke na računalnike uporabnikov v skladu z veljavnimi zakoni iz tega pravilnika o piškotkih, ne pridržujemo pa si pravice do tega, katere informacije zbirajo s temi piškotki, in do dostopa do teh informacij. Popoln nadzor nad temi informacijami ima posamezen neodvisen ponudnik v skladu s svojim pravilnikom o zasebnosti. Oznake slikovnih pik lahko uporabljamo tudi v e-sporočilih, ki vam jih pošljemo. Če želite izvedeti več o piškotkih, pojdite na: www.allaboutcookies.org ali www.youronlinechoices.eu.

Kako lahko nadziram uporabo piškotkov?

Vsak brskalnik ponuja možnost prikaza piškotkov, da jih nekaj ali vse izbrišete ali pa shranjevanje piškotkov popolnoma blokirate. Če piškotke blokirate, to lahko pomeni, da bodo naše spletne storitve delovale samo še delno ali pa sploh ne. Zato vam priporočamo, da med uporabo naših spletnih storitev tega postopka ne izvedete.