Naše zaveze ESG

raznolika in večkulturna ekipa

raznolika in večkulturna ekipa

Več kot 20 narodnosti in enakomerna porazdelitev med moškimi in ženskami

Okolju prijazno

Okolju prijazno

Pri vsaki odločitvi iščemo okoljsko najbolj trajnostno rešitev

Etično in odgovorno delo

Etično in odgovorno delo

Spoštovanje in enako obravnavanje ljudi sta za nas nepogrešljiva

Naše poslanstvo

Vsak dan si prizadevamo, da bi bili spomini naših strank natisnjeni na visokokakovostnih fotografskih izdelkih, tako da bodo ti dragoceni trenutki trajali še vrsto let in se ohranili skozi čas.

Naša vizija

Sprejeli smo moč digitalnega in našim strankam ponudili možnost, da svoje spomine hranijo ne le natisnjene, temveč tudi digitalno, na varen način, kar jim omogoča, da do njih dostopajo s katere koli naprave in kjer koli ter da te dragocene slike in fotografske projekte delijo prek spleta.

Naše vrednote

usp-content

Integriteta

Vsi zaposleni v družbi Saal poznajo in upoštevajo kodekse ravnanja in notranje politike v zvezi z našimi družbenimi in osebnimi ideali, kot so etično delo, nepristranska in enaka obravnava, raznolikost, varstvo podatkov in spoštovanje okolja.

Ti kodeksi se nenehno pregledujejo in širijo, da bi se prilagodili trenutnim potrebam družbe. Vzpostavili smo tudi anonimni komunikacijski sistem, da bi zagotovili učinkovito izvajanje našega kodeksa ravnanja s svobodo anonimnosti.

usp-content

Odličnost

Ponujanje najboljše kakovosti je za nas pomembna zaveza. Da bi to zagotovili, izvajamo strog nadzor kakovosti in vedno prisluhnemo mnenju naših strank. Na ta način lahko zagotavljamo in nenehno izboljšujemo kakovost naših storitev in izdelkov ter izpolnjujemo pričakovanja naših strank.

usp-content

Učinkovitost

Nenehno se sprašujemo, kako se lahko izognemo trošenju materialov, energije in truda, ne da bi pri tem ogrozili kakovost in druge pomembne vrednote, ki smo jih našteli do zdaj. S tem pristopom se ekipa Saal nenehno ukvarja z vprašanjem, kako še naprej izboljševati položaj vseh zainteresiranih strani in hkrati delovati trajnostno.

usp-content

Enako obravnavanje

V podjetju Saal ni prostora za diskriminacijo. V naši organizaciji je strogo prepovedana diskriminacija na podlagi rase, etnične pripadnosti, spola, vere, svetovnega nazora, invalidnosti, starosti ali spolne identitete. To velja zlasti pri ravnanju z zaposlenimi, strankami, poslovnimi partnerji in sponzorji.

Kako skrbimo za okolje

Zavedamo se svoje okoljske odgovornosti in nenehno spodbujamo svoje zaposlene, stranke in partnerje, da si prizadevajo za odgovornejše ravnanje z naravnimi viri, hkrati pa zmanjšujejo vpliv na okolje, kadar je to mogoče. Le z ozaveščanjem lahko vse zainteresirane strani uskladimo z istim ciljem: prepoznati in meriti tveganja ter priložnosti za zmanjšanje vpliva na okolje, hkrati pa prispevati k trajnostnemu razvoju poslovanja.

Zelena energija

Naš cilj je proizvesti ali kupiti čim več energije iz zelenih in čistih virov. Ta pristop ne prispeva le k zmanjšanju našega ogljičnega odtisa, temveč nam zlasti v primeru lastne proizvodnje sončne energije omogoča večjo samostojnost in manjšo odvisnost od tretjih ponudnikov energije.

usp-content

Naši sončni kolektorji

Od novembra 2020 je bilo na Saalovo omrežje priključenihveč kot 4600 m² solarnih panelov (z več kot 940 kW inštalirane zmogljivosti). Od takrat smo ponosni, da lahko samo s sončnimi kolektorji pokrijemo znaten odstotek potreb po energiji v proizvodnji, pri čemer večkrat pokrijemo tudi do 100 % naših potreb po energiji.

usp-content

Prehod na električno mobilnost

Izvajamo načrt trajnostne mobilnosti, ki vključuje elektrifikacijo naših vozil in zagotavljanje možnih sredstev, da lahko tudi naši zaposleni preidejo na električno mobilnost brez emisij CO₂. S tem načrtom mobilnosti smo v vozni park podjetja pridobili številna vozila z električnim ali hibridnim pogonom.

Recikliranje

Zavedamo se tudi pomena razvrščanja in recikliranja odpadkov. Zato v vseh naših pisarnah in objektih že vrsto let izvajamo sistem razvrščanja odpadkov v ločene zabojnike. Te postaje za recikliranje so urejene z ustreznimi barvami glede na zabojnike na ulici, na njih pa so tudi seznami in slike ustreznih odpadkov.

Optimizacija virov

Optimizacija virov je eden najpomembnejših vidikov naše zavezanosti okolju. Tako že leta optimiziramo vse procese, povezane z uporabo materialov in energije, tako da se naš okoljski odtis po malem zmanjšuje. Ob upoštevanju te predpostavke prilagajamo vse svoje procese znotraj podjetja, tako na organizacijski ravni, z osebno ozaveščenostjo zaposlenih kot tudi s skrbno izbiro partnerjev, s katerimi sodelujemo.

usp-content

Energetska učinkovitost

Svoje objekte optimiziramo za doseganje visoke energetske učinkovitosti. Proizvodne hale, pisarne in vsi naši stroji so optimizirani za zmanjšanje porabe energije in zmanjšanje vpliva na okolje.

usp-content

Poraba surovin (brez ostankov)

Cilj naših zahtevnih proizvodnih postopkov je čim boljša izraba surovin in s tem čim manj odpadkov. V ta namen uporabljamo univerzalne standarde kakovosti, pri načrtovanju in izdelavi izdelkov opravljamo natančne študije, imamo specializirane stroje in izvajamo temeljit nadzor, da bi čim bolj zmanjšali kakršne koli napake. Vsi ti ukrepi pomagajo zmanjšati količino odpadkov v naši proizvodnji na minimum.

Proizvodnja in pakiranje

usp-content

papirji s certifikatom FSC®

Pri izdelavi naših izdelkov uporabljamo predvsem papir s certifikatom FSC®. Certifikat FSC® (Forest Stewardship Council®) zagotavlja, da je bil papir proizveden trajnostno, v skladu s strogimi okoljskimi in etičnimi protokoli pri upravljanju gozdov. S tem podpiramo odgovoren in trajnostni razvoj po vsem svetu.

usp-content

Manj kot 3 % uporabe plastike v embalaži

Že več let si prizadevamo zmanjšati količino materiala, ki ga uporabljamo v naši embalaži. Rezultat te zaveze je uporaba manj kot 3 % plastike v naši trenutni embalaži, od leta 2021 pa smo uporabo plastike zmanjšali za približno 50 %. Ker se zavedamo pomembnosti te zadeve, še naprej iščemo alternative, da bi še naprej izboljševali kakovost naše embalaže, pri čemer si po najboljših močeh prizadevamo najti dobro ravnovesje med čim večjo prijaznostjo do okolja in zagotavljanjem varne embalaže za naše stranke. Naš cilj je do leta 2023 zmanjšati količino materiala, ki se uporablja v embalaži, za 30 %, ne le plastike, saj že zdaj stalno napredujemo pri zmanjševanju količine drugih materialov, kot sta papir ali karton v embalaži. Prepričani smo, da je to koristno za vse zainteresirane strani: organizacijo, stranke, partnerje v prometu in okolje.

Zmanjšanje ogljičnega odtisa

Cilj podjetja Saal je čim bolj zmanjšati emisije CO₂ iz naše dejavnosti v skladu s 13. ciljem ciljev trajnostnega razvoja (podnebni ukrepi). Zato imamo projekt fotovoltaike: kupujemo energijo iz obnovljivih virov in nenehno optimiziramo operativne procese, da bi bil naš ogljični odtis čim manjši.

Naša zavezanost okolju vključuje tudi izbiro najboljših partnerjev za dostavo naših izdelkov strankam. Zato upoštevamo tudi politike trajnostnega razvoja in zmanjševanja emisij CO₂ logističnih podjetij, s katerimi sodelujemo, kot sta pobuda GoGreen družbe DHL in certifikat CO₂-Neutral družbe Post AT. Certifikat CO₂ nevtralnosti je pomemben del našega delovnega odnosa s temi prevoznimi podjetji, saj si delimo odgovornost za podnebju prijazno dostavo.

Photoproduct

CO₂ kompenzacijo je potrdil TÜV Rheinland

V letu 2021 je podjetje TÜV Rheinland izračunalo naš CCF za področje uporabe 1 in 2 v skladu s standardi Protokola o toplogrednih plinih. Rezultat je bil ekvivalent CO₂ v višini 442,37 t, s čimer se je naš 2020 ogljični odtis (846,54 t) zmanjšal skoraj za polovico. Odločili smo se, da bomo ukrepali in svoje emisije CO₂ nadomestili s sodelovanjem pri projektu vetrne energije v Oaxaci v Mehiki. Ta ukrep izravnave emisij CO₂ je potrdil TÜV Rheinland, kar pomeni, da je Saal Digital certificirano podjetje z nevtralnimi emisijami ogljika.

Odgovornost do dobaviteljev

Odgovornost do dobaviteljev

Naši dobavitelji morajo sprejeti in spoštovati vse politike in načela iz našega kodeksa ravnanja. Da bi zagotovili takšno skladnost, jih bo družba Saal zaprosila za potrebne informacije, s katerimi bodo to potrdili.

Če želijo sodelovati z nami, morajo sprejeti naš kodeks ravnanja, povezan z etičnim delom in spoštovanjem okolja.

Donacije in sponzorstva

Donacije in sponzorstva

Podpiranje donacij in sponzorskih pobud je za nas pomembno, izbrane pobude in partnerji pa morajo biti usklajeni z našimi korporativnimi vrednotami, izjavami v zvezi z družbeno odgovornostjo podjetij in kodeksom ravnanja. Poleg tega pri izbiri pobud, ki jih želimo podpreti, upoštevamo posebne smernice.

Če nam želite poslati prošnjo za sponzorstvo ali donacijo, nam pošljite elektronsko sporočilo na naslov initiatives@saal-digital.com. Z veseljem bomo izvedeli več o vašem projektu.

Preberite več o naših projektih donacij

20.000 € Donacija nevladni organizaciji Alzheimer Forschung Initiative e.V.

Zavedamo se, da so spomini zelo pomemben del človeške izkušnje. Zato smo se odločili, da bomo prispevali k raziskavam Alzheimerjeve bolezni s končnim ciljem upočasniti ali ustaviti njeno napredovanje. Družba Alzheimer Forschung Initiative e.V. si že od leta 1995 z neodvisnim financiranjem raziskav prizadeva, da bi bila Alzheimerjeva bolezen ozdravljiva.

Naša pobuda: Podpiramo (z denarno donacijo) poseben projekt, katerega cilj je izvedeti več o tem, kateri celični mehanizmi vodijo k širjenju škodljivih tau depozitov pri Alzheimerjevi bolezni.

Fotoknjige za izobraževalno skupnost

Saal Digital že vrsto let podpira vrtce in šole z brezplačnimi ali znižanimi fotografskimi izdelki. Cilj je bil vedno pomagati otrokom ohraniti čudovite spomine na šolsko leto in sošolce ter jim pomagati, da te posebne trenutke delijo s svojimi bližnjimi.

Naša pobuda: Ponuditi izobraževalni skupnosti možnost, da oblikuje razredno fotoknjigo in naroči brezplačne izvode za vse učence v razredu.

Podpora družinam ob izgubi nosečnosti ali smrti dojenčka

Izguba nosečnosti ali smrt dojenčka je lahko za družino zelo težka. Vemo, kako močni so lahko spomini in fotografije, zato smo se odločili podpreti organizacijo, ki je specializirana za skrb za družine, ki doživljajo te težke trenutke.

Naša pobuda: Da bi bili odtisi del terapevtskih storitev, ki jih ponuja organizacija, da bi pomagali družinam pri zdravljenju, jih podarjamo kot donacijo izdelkov.

Sodelovanje z organizacijo Make-A-Wish Germany

Make-A-Wish Germany je neprofitna organizacija, ki pomaga hudo bolnim otrokom, starim od 3 do 18 let, da izpolnijo svoje najlepše želje. Strast in odgovornost te organizacije sovpadata z našimi vrednotami, zato jo želimo podpreti pri njenem delu.

Naša pobuda: skupaj z organizacijo Make-A-Wish želimo otrokom pričarati nasmeh na obraz, tako da jim podarimo ljubeče oblikovano fotoknjigo kot fizični spomin, da se bodo lahko spominjali izbrane izkušnje, ki so si jo zaželeli.