Ustvarjanje datotek v programu InDesign

Ustvarjanje datotek v programu InDesign

V strokovnem območju lahko prenesete predloge InDesign za različne fotografske izdelke po lastni izbiri. Predloge temeljijo na natančnih dimenzijah fotografskega izdelka in vsebujejo številne smernice, ki so razložene v nadaljevanju s predlogo za fotoknjigo.

Naslovnica

 1. To je neobdelana oblika strani, vključno s padcem. Območje med 1 in 2 je padec in v končnem izdelku ne bo vidno.
 2. Omejuje območje oblikovanja in je končni format.
 3. Izven te črte ne sme biti nobenega pomembnega dela slike ali besedila.
 4. To je območje pregibov naslovnice.
 5. To je hrbtenica knjige.

Vodila za naslovnico

Posebne naslovnice

Svoje sijajne, mat in bele usnjene platnice lahko izboljšate z dodajanjem slik, sličice in besedila. Vendar pa je zaradi omejitev materiala na nekaterih posebnih platnicah dovoljeno le besedilo in klipart, ne pa tudi slikovne datoteke. Če želite bolj osebno noto, raziščite fotoknjigo Professional Line z možnostjo akrilnega ali ščetkanega kovinskega ovitka za tiskanje.

Notranje strani

 1. To je neobdelana oblika notranjih strani, vključno z odpustom. Območje med 1 in 2 je padec in v končnem izdelku ne bo vidno.
 2. Omejuje območje oblikovanja in je končni format.
 3. Izven te črte ne smete umestiti pomembnih delov slike ali besedila.

Vodila za notranje strani

Bodite pozorni na naslednje podrobnosti:

 • Barvni prostor: Za svoje podatke vedno uporabljajte sRGB.
 • Najmanjša razdalja: Elementov ne postavljajte neposredno ob linijo preliva. Z drugimi besedami, pokrijte celotno stran ali pustite približno 1 cm razmak od linije za izrezovanje. V nasprotnem primeru lahko pride do haloz na robovih ali odrezanja pomembnih elementov na sliki.
 • Pisave: Vsa pisava mora biti vedno vgrajena v datoteko PDF, lahko pa jo pretvorite tudi v pot.
 • Najmanjše velikosti pisav: Upoštevajte, da se velikosti pisav med posameznimi pisavami razlikujejo. Pisave Sans-Serif, navadne ali krepke, morajo biti velike vsaj 8 pt (merjenje s pisavo Arial), pisave Serif pa vsaj 10 pt (merjenje s pisavo Times New Roman).
 • Svetle pisave: Če je pisava lahka, mora biti njena velikost vsaj 12 pt. Če je svetlo besedilo na temnem ozadju, mora biti velikost pisave vsaj 14 pt.
 • Širina črte: Širina črte ne sme biti manjša od 1 pt.
 • Prepust: Vrednost preliva in skupnega prostora se vedno uporablja za eno stran, zato jo je treba upoštevati za vsako stran v koledarju in tudi v fotoknjigah (npr. vrednost x 2 za levo in desno stran).
 • Pred oddajo naročila skrbno preverite vse strani. Če se pojavijo kakršne koli težave, se obrnite na našo ekipo za podporo uporabnikom. Vse podrobnosti lahko pregledate na celotnem zaslonu. Ne odgovarjamo za morebitne napake v izdelku, če so vam bile vidne v predogledu.
 • Izvoz v format PDF: Prosimo, da ne uporabljate oznak registra ali obrezovanja.
 • Datoteke PDF morajo biti optimizirane v programu Adobe Acrobat Pro
 • Datoteke PDF ali JPG lahko naložite v spletno trgovino.

Fotoknjiga:

 • V navedeno število strani ni vključena naslovnica.
 • Za celotno naslovnico fotoknjige (spredaj in zadaj) potrebujete samo eno datoteko PDF.
 • Natisnjena bo tudi notranja stran sprednje in zadnje platnice. Če želite, da je bela, pustite prvo stran prvega razdelka in zadnjo stran zadnjega razdelka prazno (fotoknjiga se začne takoj s prvim razdelka).

Izvoz PDF

Pri uporabi funkcije izvoza PDF (priporočljivo pri uporabi programov InDesign in QuarkXPress) vam priporočamo, da pri izvozu uporabite možnost Visokokakovostni tisk ali pa uporabite našo prednastavitev Adobe PDF Saal Digital. V možnosti Output (Izhod) spremenite ciljni barvni prostor v RGB barvni prostor - sRGB IEC61966-2.1 (glejte spodnjo sliko zaslona). Če uporabljate funkcijo Dvojne strani (za fotoknjige) s programom za oblikovanje, kot sta QuarkXPress ali InDesign, se prepričajte, da ste izbrali potrditveno polje Print Sheets (QuarkXPress = Mounting Surfaces). Pomembno je, da vsako dvostran prejmemo kot stran v datoteki PDF.

Upoštevajte, da je potrditveno polje Use interface settings of the document (Uporabi nastavitve vmesnika dokumenta) aktivirano, ko uporabljate naše predloge (glejte spodnjo sliko zaslona) .

PDF-jev (dvostranska naslovnica in notranje strani) vam ni treba združevati, lahko pa naložite tudi 2 PDF-ja.

Pred nalaganjem vedno optimizirajte PDF, da zmanjšate količino podatkov in pretvorite vse maske, prosojnice in metapodatke, ki bi lahko povzročili težave pri uvozu.

Meni Izvozi Adobe PDF

Obrezovanje (za izvoz PDF): V polju za izvoz PDF v razdelku Marks and Bleeds (Oznake in spuste ) uporabite potrditveno polje Use interface settings of the document (Uporabi nastavitve vmesnika dokumenta), če ste obrezovanje predhodno določili v dokumentu.

Meni Izvoz Adobe PDF

Prednastavitve Adobe PDF: Da bi se izognili težavam pri izdelavi podatkov za tiskanje, vam ponujamo tudi možnosti izvoza PDF naših nalog Saal Digital, ki jih lahko prenesete brezplačno. Uporabite jih lahko za vse različice programa InDesign. Možnosti opravil prenesite tukaj in jih namestite v svoj računalnik.

Če želite naložiti možnosti opravil v programu InDesign ali Photoshop, kliknite Datoteka in v razdelku Prednastavitve Adobe PDF izberite Opredelitev. Nato kliknite Load in izberite Saal Digital.joboptions s shranjenega mesta v računalniku.

Zdaj lahko v razdelku Adobe PDF Presets izberete profil Saal Digital in nato izvozite svoj PDF.

InDesign Adobe PDF Presets