Ceniki

Za prodajo fotografskih izdelkov morate najprej ustvariti cenike, v katerih določite vsa merila za izdelke, ki se bodo prodajali, njihove značilnosti in cene. Ko jih ustvarite, bodo ti ceniki na voljo za uporabo v vaših galerijah, ko bo aktivirana možnost Omogoči naročanje.
Vsi ustvarjeni ceniki so prikazani v meniju Ceniki v podoknu Prodaja. Kadar koli jih lahko spremenite s klikom na gumb Uredi. Ustvarite lahko poljubno število cenikov.

Plošča s ceniki

Če želite ustvariti cenik, morate klikniti na gumb Dodaj. Prikazal se bo meni Nov prodajni cenik.

Meni Nov prodajni cenik

Prva stvar, ki jo je treba nastaviti, so osnovne nastavitve. Tu morate ceniku določiti naslov. To ime bo vidno samo vam in ne bo posredovano vašim strankam. Cenik lahko nastavite kot privzeti cenik. Tako bo privzeto aktiviran, ko boste dovolili komercializacijo ene od svojih galerij. In če želite, lahko aktivirate lepšalnik cen, da se cene samodejno zaokrožijo.

Osnovne nastavitve cenika

Konfiguracija izdelkov

Pod osnovnimi nastavitvami boste našli različne kategorije fotografskih izdelkov, ki so na voljo. Aktivirati morate tiste, ki jih želite nastaviti v svojem ceniku.

Kategorija izdelkov je deaktivirana

Takoj ko je kategorija izdelkov aktivirana, se prikažejo nove možnosti. Izdelke, ki so na voljo znotraj posamezne kategorije, lahko aktivirate in deaktivirate posamično.

Izdelki v kategoriji Wall Art

Poleg tega lahko s klikom na Konfiguracija aktivirate in deaktivirate različne možnosti konfiguracije za vsak izdelek. Glede na izdelek, ki ga konfigurirate, boste našli različne možnosti za njegovo prilagoditev. Ko ste pripravljeni, morate konfiguracijo shraniti.

Fotografija v konfiguratorju spremenljivega okvirja

Vrstni red prikaza izdelkov s fotografijami lahko tudi razvrstite, tako da se najprej prikaže izdelek, ki ste ga izbrali. To storite tako, da preprosto kliknete na puščice, ki se prikažejo desno od vsakega izdelka, in ga premaknete navzgor ali navzdol, kot želite.

Preureditev izdelkov v ceniku

Spremenite lahko vrstni red, v katerem so prikazani kategorija fotografskih izdelkov in fotografski izdelki znotraj kategorije.

Nastavitev cen

Za vsak izdelek lahko določite višino doplačila. To doplačilo se doda nakupni ceni izdelka in ustreza dobičku, ki ga prejmete za vsak prodani izdelek. Določite lahko različne vrste doplačil: Absolutni, kjer lahko določite fiksni pribitek. Odstotno, kjer lahko nastavite odstotni pribitek. Fiksni za vsak izdelek, s katerim lahko ročno določite prodajno ceno za vsak izdelek.

Vrste doplačil

Če kliknete Konfiguracija, ko je izbrana možnost Fiksno za vsak izdelek, se prikaže plošča za konfiguracijo za ta izdelek.

Meni za konfiguracijo Fiksno za vsak izdelek

Tu lahko konfigurirate vse, kar je povezano s fotografskim izdelkom, in najdete informacije o njegovi nabavni ceni, prodajni ceni in ustvarjenem dobičku. Vsak izdelek lahko aktivirate ali deaktivirate v skladu s svojimi potrebami. Privzeto so izbrani vsi članki znotraj fotografskega izdelka z vnaprej nastavljeno prodajno ceno in dobičkom. V prvi plošči lahko enostavno spremenite pribitek za vse artikle na absolutni ali odstotni način.

Uporabi pribitek za izbrani meni artikla

Določeno konfiguracijo lahko nastavite tako, da se privzeto izbere, ko je izbrana za nakup v galeriji. S tem prednostno razvrstite želeno konfiguracijo in stranki olajšate izbiro.

Predizbrani meni izdelka

S filtri in orodjem za iskanje lahko hitro poiščete vse izdelke z lastnostmi, ki jih določite. Tako lahko enostavno aktivirate samo članke z želenimi funkcijami.

Filtri, uporabljeni v konfiguratorju

Določite lahko tudi končno ceno, po kateri se bo posamezen izdelek prodajal, tako da preprosto vnesete vrednost v stolpec Prodajna cena. Ko opravite nastavitve, kliknite na Shrani.

Vrste doplačil

Kdaj uporabiti vrsto doplačila v odstotkih

Razmislite o uporabi vrste odstotnega doplačila, kadar želite ponuditi prilagodljive cene glede na vrednost ali velikost fotografij. Z odstotnimi pribitki lahko sorazmerno prilagodite ceno različnih fotografskih izdelkov in tako upoštevate različne proizvodne stroške, hkrati pa ohranite stalno stopnjo dobička. Ta pristop je idealen, če ponujate široko paleto izdelkov različne kakovosti in velikosti, kar strankam omogoča, da svobodno izberejo možnost, ki najbolj ustreza njihovemu proračunu in željam.

Kdaj uporabiti vrsto absolutnega doplačila

Absolutni pribitek se dobro obnese, kadar želite določiti fiksni osnovni dobiček za svoje fotografije in z njim pokriti dodatne stroške, na katere ne vplivajo razlike v velikosti ali vrednosti. Absolutni pribitek uporabite, če želite zagotoviti ustrezno kritje določenih stroškov, ne da bi se pri tem zanašali zgolj na lastnosti izdelka. Absolutni pribitki so še posebej uporabni, če imate standardizirane izdelke z enotnimi proizvodnimi stroški in želite ohraniti dosledno stopnjo dobička pri vseh svojih objavah.

Kdaj uporabiti fiksno za posamezno vrsto pribitka za izdelek

Razmislite o uporabi vrste pribitka Fiksno za vsak izdelek, kadar želite natančno nadzorovati oblikovanje cen posameznih izdelkov na podlagi njihovih edinstvenih lastnosti in vrednosti. Za uporabo te metode določanja cen se lahko odločite, če imate omejeno izdajo ali ekskluzivno zbirko fotografij s posebnimi lastnostmi, ki jih ločijo od preostale ponudbe. Pristop fiksne cene na izdelek vam omogoča strateško pozicioniranje določenih fotografij po višjih cenah, hkrati pa ohranja dosledno cenovno strategijo za preostali del vašega portfelja.

Upoštevajte, da se za profesionalni račun Saal Digital pri navedenih cenah že po naravi stvari uporablja popust 35 %. Zato cene, prikazane v stolpcu Nabavna cena, že vključujejo ta popust in so zato nižje od navedenih cen podjetja Saal Digital. To vam s profesionalnim računom Saal Digital omogoča, da Prodajno ceno vsakega izdelka določite pod navedenim zneskom Saal Digital, čeprav se je treba zavedati, da lahko to povzroči nižje prihodke.

Digitalne datoteke

Poleg fotografskih izdelkov lahko svoje digitalne datoteke prodajate ali jih dajete na voljo brezplačno. Za več informacij glejte članek Prenos datotek.

Cenik za določeno sliko

Za posamezno sliko lahko nastavite poseben cenik. To je koristno, če želite na primer skupinsko fotografijo v določenem formatu prodati po določeni ceni. To storite tako, da odprete galerijo in izberete fotografijo. Vse informacije o fotografiji se bodo prikazale v meniju na desni strani. Kliknite zavihek Prodaja, da si ogledate vse informacije o prodaji. Tu boste našli spustni meni s cenikom.

Izbrana slika v galeriji

Privzeto je izbrana možnost Uporabi cenik iz galerije. Vse, kar morate storiti, je, da izberete cenik, ki ga želite aktivirati za določeno fotografijo. Ko ga izberete, kliknite gumb Shrani spremembe.

Možnosti cenika slik

Ko odprete galerijo, boste videli, da izbrana fotografija ponuja izdelke in cene iz cenika, določenega za to določeno fotografijo.

Strategija določanja cen: Splošni nasveti

Poleg tega je tu še nekaj splošnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri učinkovitem določanju cen fotografij:

  1. Izračunajte proizvodne stroške: Najprej določite stroške, povezane s proizvodnjo vsakega fotografskega izdelka, pri čemer upoštevajte druge stroške vašega podjetja. Te stroške vključite v strategijo določanja cen.
  2. Raziščite trg: Analizirajte cene podobnih fotografij in izdelkov v svoji niši. To vam bo dalo predstavo o cenovnem razponu, ki so ga stranke pripravljene plačati.
  3. Ocenite svoje delo: Svoje delo ocenite na podlagi njegove umetniške vrednosti in privlačnosti ter upoštevajte čas in trud, ki sta bila vložena v fotografiranje in urejanje fotografij. Za svoje ustvarjalno delo pustite razumno rezervo.
  4. Ponudite različne cenovne možnosti: Ponudite cenovne možnosti za različne velikosti ali formate, ki ustrezajo različnim proračunom.
  5. Kakovost v primerjavi s količino: Poiščite ravnovesje med prodajo več fotografij po nižji ceni in prodajo manjšega števila fotografij po višji ceni. Razmislite, kako se posamezni pristop ujema z vašimi poslovnimi cilji.
  6. Ponudite promocije: Ustvarite občutek ekskluzivnosti tako, da ponudite omejene promocije najboljših fotografij po višjih cenah.
  7. Kuponi: Ponudite popuste, če stranke kupijo več odtisov ali izdelkov skupaj.
  8. Preizkusite in prilagodite: Začnite s konkurenčnimi cenami, in ko pridobite vpogled v želje strank in prodajne trende, ustrezno prilagodite cene. Spremljajte cene konkurentov in zagotovite, da so vaše cene konkurenčne na trgu, hkrati pa ohranite dobičkonosnost.
  9. Spremljajte dobičkonosnost: Redno pregledujte podatke o prodaji in stroških, da zagotovite dobiček pri vsaki prodaji.
  10. Zaznavanje blagovne znamke: Cene vaših fotografij odražajo vrednost vaše blagovne znamke. Izogibajte se prenizkim cenam, saj to lahko ogrozi zaznavanje kakovosti vaše blagovne znamke.

Ne pozabite, da je določanje cen dinamičen vidik vašega poslovanja, zato je pomembno, da svojo strategijo določanja cen redno pregledujete in posodabljate glede na spreminjajoče se tržne razmere, povratne informacije strank in poslovne cilje.