Delovni tok e-pošte

Delovni tok e-pošte

Možno je ustvariti e-poštne delovne tokove, ki stranki samodejno pošljejo želena e-poštna sporočila / vsebino. Na voljo imamo vnaprej pripravljene e-poštne predloge, ki jih lahko uporabite, lahko pa ustvarite tudi svoje e-poštne delovne tokove.

Te lahko uporabite za pošiljanje e-pošte ob različnih sprožilcih, na primer ob objavi galerije, napovedi promocije ali pošiljanju opomnika pred arhiviranjem galerije ali koncem promocije.

To naj bi pomagalo obveščati vaše stranke in vas tudi motiviralo za večjo prodajo.

Uporabite predlogo za potek dela z e-pošto

Meni za potek elektronske pošte

Če želite ustvariti nov delovni tok e-pošte, odprite delovni tok e-pošte v prodajni plošči. Na voljo je predloga, ki jo lahko uporabite. S klikom nanjo se prikažejo e-poštna sporočila v okviru tega delovnega toka.

Predloga poteka dela

Če želite ustvariti nov potek dela z uporabo te predloge, kliknite gumb Duplicate (Ponovi) v desnem stolpcu. Podvojenemu delovnemu toku boste morali nato dati nov naslov in klikniti gumb Nadaljuj. Kopija predloge, vključno z e-sporočili, se bo nato pojavila v meniju Delovni tok e-pošte, kjer jo lahko uredite po svojih potrebah.

Ustvarjanje delovnega toka e-pošte

Če želite ustvariti nov potek dela, kliknite gumb Dodaj v meniju Potek dela z e-pošto in vnesite naslov za nov potek dela z e-pošto, ki bo viden samo vam. Ko končate, kliknite gumb Nadaljuj. Prikazal se bo nov prazen meni Email Workflow. V stolpcu na desni strani so prikazane informacije o datumu zadnjega shranjevanja in funkcijah, kot sta Izbriši in Preimenuj.

Prazen potek dela z elektronsko pošto

Ustvarjanje e-pošte znotraj delovnega toka

Ko ste v delovnem toku e-pošte, kliknite Dodaj, da ustvarite in konfigurirate e-pošto.

Sprožilec: Izberite, kateri dogodek bo sprožil e-poštno sporočilo. Možnosti so:

  • Datum začetka prodaje, e-poštna sporočila se pošljejo na podlagi datuma začetka prodaje v galeriji.
  • Končni datum prodaje, e-poštna sporočila bodo poslana na podlagi končnega datuma prodaje galerije.
  • Po registraciji, e-poštno sporočilo bo poslano takoj, ko se bo stranka registrirala. (odvisno od tega, kako ga nastavite)
  • Po naročilu, e-poštna sporočila se bodo sprožila, ko bo naročilo oddano v skladu z nastavljenim pravilom in dnevi.
  • Dodan izdelek v košarico, e-poštna sporočila se bodo sprožila, ko bo izdelek dodan v košarico v skladu z določenimi pravili in nastavljenimi dnevi.
  • Promocija poteče, e-poštno sporočilo bo poslano na podlagi datuma poteka promocije.

Pravilo: Določite, kdaj se bo poslalo e-poštno sporočilo glede na sprožilec. Izbirate lahko med možnostmi Takoj, Dnevi pred ali Dnevi po.
Dnevi: Določite število dni, ko bo pravilo veljalo. Če je na primer sprožilec Začetek prodaje, pravilo je Dnevi po in vnesete 3 dni, bo e-poštno sporočilo poslano 3 dni po začetku prodaje.
Čas pošiljanja: Določite čas pošiljanja e-poštnega sporočila.

Filtrirajte prejemnika: Tu lahko izbirate med:

  • Vsi, če želite e-poštno sporočilo poslati vsem strankam ne glede na njihovo naročilo.
  • Naročeno za pošiljanje e-poštnega sporočila samo strankam, ki so oddale naročilo.
  • Ni naročeno, če želite e-poštno sporočilo poslati strankam, ki še niso oddale naročila.

Zadeva: Naročila, ki so bila poslana, so bila poslana na podlagi naročila, ki je bilo poslano na podlagi naročila: Vnesite predmet e-poštnega sporočila.
Sporočilo: Vpišite sporočilo: Ustvarite vsebino e-poštnega sporočila. Po potrebi lahko prilagodite slog besedila, dodate odstavke, povezave in slike.
Pošljite testno e-poštno sporočilo: Pred dokončnim oblikovanjem pošljite testno e-poštno sporočilo, da preverite videz in občutek ter opravite vse potrebne prilagoditve, da bo rezultat izpolnil vaša pričakovanja.
Vzorec delovnega poteka e-pošte

Ko je sporočilo konfigurirano, kliknite Shrani. Vaše novo e-poštno sporočilo bo prikazano v meniju e-poštnega delovnega toka, ki ste ga ustvarili, pri čemer bodo za hiter pregled prikazana glavna pravila. Dodate lahko toliko e-poštnih sporočil, kolikor jih potrebujete.

Delovni tok elektronske pošte v šoli

Če morate elektronsko sporočilo spremeniti, kliknite ikono ključa, da se odpre meni Uredi elektronsko sporočilo. Od tu lahko elektronsko sporočilo tudi izbrišete, tako da kliknete gumb za koš v zgornjem desnem kotu.

Uporaba delovnega poteka e-pošte

Če želite aktivirati delovni tok e-pošte v galeriji ali galeriji QR, pojdite v meni Galerije in dostopite do nastavitev galerije želene galerije.

Nastavitve galerije

V nastavitvah galerije poiščite in izberite želeni potek dela v polju Email Workflow (Delovni tok e-pošte). Kliknite Save (Shrani), da shranite spremembe. Posledično bodo stranke samodejno prejele predlogo e-poštnega sporočila iz izbranega poteka dela v skladu z nastavljeno konfiguracijo.