Pripenjanje, poravnavanje in zaklepanje predmetov

Prijemanje, mreža in zaklepanje predmetov

Ko kliknete gumb Stran na desni strani, se prikaže meni, ki omogoča zaklepanje in ogled vseh objektov na strani, omogočanje mreže in uporabo prijemalnih objektov, ki vam pomagajo pri umeščanju objektov.

Pripenjanje

Privzeto je v programu omogočeno pripenjanje, ki vam pomaga pri enostavnem nameščanju predmetov na straneh. V meniju Nastavitve v razdelku Oblikovanje lahko aktivirate ali deaktivirate možnost Priključi predmete samodejno na robove.

Snapping option in the Settings menu

Ko je ta možnost omogočena, se objekt, če ga premaknete blizu drugega objekta, samodejno poravna z robom ali središčem tega objekta. Enako velja, ko se objekt približa robu fotografskega izdelka. Prikažejo se smernice, ki označujejo poravnavo in razdaljo med predmeti. To je še posebej koristno pri natančnem umeščanju predmetov drug glede na drugega.

Moving the image with snapping guides

Nastavite lahko določeno razdaljo, ki jo bo upošteval posnetek. V meniju Page (Stran) v razdelku Snap-to distance between page elements (Približevanje razdalji med elementi strani ) najdete tri vnose, s katerimi lahko določite razdalje, ki jih je treba upoštevati, ko se objekti približujejo različnim elementom:

  • Razdalja: Razdalja, ki se upošteva pri približevanju drugim predmetom.
  • Distance page margin (Razdalja ob robu strani): Oddaljenost, ki se upošteva pri približevanju robu strani.
  • Razdalja sredina strani: Izberite razdaljo do sredine strani: Razdalja, ki se upošteva pri približevanju sredini strani.

Snapping to objects at 2 cm

Mreža

Privzeto v polju Mreža ni izbrana nobena mreža. S klikom na to polje lahko aktivirate 0,5 cm, 1 cm ali 2 cm mrežo. Z izbiro ene od teh možnosti se na fotografskem izdelku izbrane velikosti prikaže modra mreža, ki je v pomoč pri umeščanju predmetov. V vnosno polje lahko vnesete tudi lastne vrednosti in tako določite lastno velikost mreže. Upoštevajte, da je ta mreža namenjena le usmerjanju in ne bo natisnjena na končnem izdelku.

0.5 cm grid

Če omogočite potrditveno polje Priključi na mrežo, se bodo predmeti pri premikanju ali spreminjanju velikosti pritrdili na mrežo.

Sloje

V tem razdelku najdete vse predmete, ki so nameščeni na strani. Predmete lahko zaklenete in tako preprečite, da bi jih premaknili, ko so izbrani. To je uporabno, če še vedno delate na postavitvi predmetov, vendar želite, da določeni predmeti ostanejo fiksirani na svojih položajih. Z zaklepanjem zagotovite, da ti predmeti ostanejo na določenih položajih, medtem ko lahko prosto premikate druge predmete. Če želite zakleniti ali odkleniti predmet, kliknite ikono zaklepa, ki se nahaja na desni strani predmeta.

Layers in Page menu