Načini oblikovanja za fotoknjige

Načini oblikovanja za fotoknjige

Pri ustvarjanju fotoknjige s spletnim oblikovalcem lahko izbirate med različnimi načini oblikovanja. Ti načini ponujajo posebne načine za začetek oblikovanja izdelka in zagotavljajo avtomatizirana orodja za hiter in priročen postopek oblikovanja. Omeniti velja, da so načini oblikovanja na voljo tudi za koledarje. Po izbiri izdelka in konfiguraciji možnosti materialov se vam bodo prikazali trije načini oblikovanja, med katerimi lahko izbirate, odvisno od vaših časovnih in oblikovalskih preferenc:
Način One Minute Photo Book samodejno oblikuje izdelek in vam omogoča spremembe, ko je začetno oblikovanje končano.
Način AutoLayout vam omogoča, da s pomočjo spletnega oblikovalca na strani postavite slike eno za drugo.
Način PDF Upload vam omogoča, da naložite fotoknjigo, ki je bila že oblikovana z zunanjo programsko opremo. Za več informacij obiščite strokovno območje.

Načini oblikovanja

Fotoknjiga v eni minuti

Ta način je kot nalašč za tiste, ki želijo svojo fotoknjigo oblikovati hitro in enostavno. Če izberete ta način, se prikaže okno z več vrsticami oblikovanja, med katerimi lahko izbirate. V zgornjem levem kotu jih lahko filtrirate po kategorijah. Vsaka oblikovna vrstica uporabi sličice in ozadja v vaši fotoknjigi, da ustvarite skladen slog. Kliknite na eno od njih, da jo izberete.

Poročne oblikovne linije

Nato morate izbrati fotografije, ki jih želite vključiti v svojo fotoknjigo. S klikom na Dodaj slike lahko naložite fotografije iz lokalne naprave ali drugih spletnih virov. Upoštevajte, da se slike vstavijo v enakem vrstnem redu, kot so bile dodane. Zato se prepričajte, da jih dodajate v vrstnem redu, v katerem želite, da so prikazane v fotoknjigi. Ko izberete, kliknite Naprej.

Možnosti dodajanja slik

Prikazalo se bo okno s predlogom priporočenega števila strani glede na število izbranih fotografij. Število strani lahko ročno spremenite na dnu okna. Dodatne strani lahko dodate ali odstranite pozneje v spletnem oblikovalcu. Ko določite želeno število strani, kliknite Izberi. Spletni oblikovalec bo samodejno ustvaril vašo fotoknjigo v skladu z izbranimi parametri. Po ustvarjanju je treba preveriti vse strani, da se prepričate, da je vse tako, kot je želeno, in opraviti morebitne potrebne spremembe.

Fotoknjiga, ustvarjena z možnostjo One Minute

Vse že postavljene predmete in slike je mogoče spremeniti, jih dodati ali odstraniti. Dodate lahko tudi besedilo, tako da kliknete gumb Dodaj besedilo v zgornjem meniju ali v stolpcu Postavitev na desni strani in izberete drugo postavitev, ki ga vsebuje. Mogoče je celo spremeniti oblikovno linijo prikazanih postavitev, tako da odprete polje Oblikovna linija in izberete drugo.
Za premikanje po straneh uporabite meni Pages (Strani) na dnu stolpca. Z rdečo barvo obarvane strani pomenijo, da še niso bile pregledane, zato obvezno temeljito preglejte vse strani. Z gumbi na levi strani lahko dodajate ali brišete strani, vrstni red pa spremenite tako, da izberete stran in jo povlečete na želeno mesto.

AutoLayout

V tem načinu je fotoknjiga oblikovana stran za stranjo s pomočjo spletnega oblikovalca. Ko izberete ta način, morate izbrati oblikovno linijo, na kateri bodo temeljile predlagane postavitve. Nato izberite število strani, ki jih želite imeti v knjigi, pri čemer ne pozabite, da lahko kasneje v oblikovalcu dodajate ali odstranjujete strani. Ko ste izbrali število strani, kliknite gumb Izberi, da nadaljujete. Spletni oblikovalec bo odprl fotoknjigo po vaših specifikacijah in vam predstavil prazne strani, pripravljene za oblikovanje.

Fotoknjiga s praznimi stranmi

Če želite v svojo fotoknjigo dodati fotografije, jih morate najprej dodati v projekt. Kliknite Dodaj slike in izberite fotografije iz lokalne naprave ali spletnega vira. Te fotografije se bodo prikazale v levem stolpcu, pripravljene za dodajanje v vaš fotografski izdelek. Za več informacij si oglejte povezani članek. Ko so fotografije dodane, jih lahko na dva načina umestite v svojo fotoknjigo.

1. Vstavite slike

Če želite vstaviti slike v svoj fotografski izdelek, izberite želene slike v levem stolpcu. Na dnu se bo pojavil meni z možnostjo Vstavi sliko. S klikom na to možnost boste slike v fotoknjigo postavili s pomočjo predlagane postavitve. Vstavite lahko poljubno število fotografij, spletni oblikovalec pa bo samodejno ustrezno posodobil postavitev. Čeprav je bila uporabljena samodejna postavitev, lahko v desnem stolpcu izberete drugo postavitev in celo spremenite oblikovno linijo.

Tri slike, nameščene s funkcijo AutoLayout

Vse nameščene predmete in slike lahko poljubno premikate in spreminjate. S klikom na Dodaj besedilo lahko dodate tudi besedilo. Ko pa opravite katero koli od teh dejanj, bo funkcija AutoLayout onemogočena, tako da boste lahko ročno oblikovali in postavili predmete po svojih željah.

2. Vlečenje slik

Ko povlečete sliko v fotoknjigo, se prikaže možnost Kot ozadje. Če sliko potegnete tja, se bo postavila kot ozadje v fotoknjigi in bo pokrivala obe strani. Če so fotografije že nameščene, boste nad njimi videli možnost Zamenjaj sliko. Če sliko spustite na to možnost, bo obstoječa slika zamenjana z novo.

Možnosti vlečenja slike

Če pa sliko povlečete neposredno na stran, bo nameščena tam, kamor ste jo spustili, ne da bi vplivala na obstoječe elemente. Postaviti jo je treba pravilno, bodisi ročno bodisi z izbiro postavitve v desnem meniju.