Meni QR kode

Meni QR kode

Do kod QR lahko dostopate, prenesete in ustvarite v katerem koli fotografskem opravilu s klikom na gumb Kode QR v desnem stolpcu. Za prenos so na voljo različne možnosti, ki so odvisne od potreb in zahtev posameznega fotografskega opravila, kot sledi:

Meni QR kode

prazne kartice za dostop

Prazne kartice so kartice s kodami QR, ki še niso bile dodeljene udeležencu in vsebujejo obrazec soglasja GDPR, ki ga je treba podpisati pred fotografiranjem.
S klikom na ta gumb se prikaže meni z vsemi informacijami o že ustvarjenih praznih karticah in polji, ki jih je treba izpolniti za ustvarjanje novih, kot sledi:

QR Meni praznih kartic

Število udeležencev: Izberite predvideno število udeležencev, ki bo določilo število praznih kartic, ki jih je treba ustvariti.
Skupina ali razred: Izberite skupino, iz katere bodo ustvarjene kartice QR.
Vrsta fotografij: Določite vrsto fotografij, ki so na voljo skupini. Ta bo vključena na prazno kartico, ki jo bo udeleženec lahko izbral.
Po izpolnitvi kliknite gumb Ustvarite spletno stran v zgornjem desnem kotu. Prikazale se bodo v spodnji preglednici skupaj z ostalimi praznimi karticami. Če jih želite prenesti, preprosto kliknite gumb za prenos v tabeli za ustrezno skupino. Ko končate, kliknite Nadaljuj.

Primer prazne kartice QR

Vsaka prazna kartica je sestavljena iz dveh delov:
Zgornji del: Vsebuje navodila in kodo QR za fotografirano osebo. Ta del je namenjen stranki.
Spodnji del: Vsebuje dogovor o zasebnosti, ki ga podpiše udeleženec ali zakoniti zastopnik, ter vrsto fotografij, ki jih je treba posneti. Po podpisu in izpolnitvi morate ta del shraniti.

Kartice za dostop do skupnih galerij

Omogoča ustvarjanje QR-kod za običajne galerije, kot so skupinske fotografije. Tako lahko skupne galerije razvrščate na enak način kot posamezne galerije. Za več informacij si oglejte članek Delovni tok - vodnik po korakih.

Ko je ta možnost izbrana, se prikaže naslednji meni:

QR Skupne kartice v meniju

Število galerij: Izberite število skupnih galerij, ki jih želite ustvariti.
Skupina ali razred: Izberite skupino ali razred, v katerem bodo ustvarjene skupne kartice QR.
Ko so podatki izpolnjeni, kliknite Ustvarite spletno stran v zgornjem desnem kotu. Podatki bodo na voljo v spodnji preglednici. Za prenos kliknite gumb za prenos v preglednici.

Dostopne kartice s slikami

Ta možnost omogoča prenos kartic QR iz galerij z že naloženimi slikami. Ko jo izberete, se prikaže meni, v katerem lahko izbirate:

Kartice s slikami v menijuSkupina ali razred: Izberite skupino ali razred, ki ga želite prenesti.
Udeleženec: Izberite med brez prijave, brez naročila ali Vse.
Postavitev: Izberite možnost postavitve datoteke PDF.
Po izpolnitvi kliknite Prenesi. Ustrezna datoteka PDF bo prenesena. Ta kartica QR vsebuje navodila za dostop do galerije in naročanje iz nje, rok, vaše kontaktne podatke in nekaj fotografij, vključenih v galerijo, ki motivirajo dostop.

Kartica QR z vzorcem slike

Dostopne kartice s kontaktom

Ta možnost vam omogoča prenos kartic QR, ki so bile udeležencu že dodeljene prek spletne registracije. Upoštevajte, da jih morate natisniti in prinesti s seboj na dan fotografiranja zaradi samodejnega razvrščanja. Ko je ta možnost izbrana, se prikaže meni, v katerem lahko izberete:

Kartice s stiki v meniju

Skupina ali razred: Izberite skupino ali razred, ki ga želite prenesti.
Udeleženec: Izberite med brez prijave, brez naročila ali Vse.
Postavitev: Izberite možnost postavitve datoteke PDF.

Po izpolnitvi kliknite Prenesi. Ustrezna datoteka PDF bo prenesena. Vsaka kartica QR bo vsebovala ime udeleženca, razreda ali skupine, vrsto prijavljenih fotografij, kodo QR za dostop in povezavo do galerije z navodili za dostop in naročanje iz nje.
To kodo QR je treba fotografirati pred fotografiranjem udeleženca zaradi samodejnega razvrščanja. Nato jih lahko po želji razdelite udeležencem. Za več informacij preberite članek Delovni postopek - vodnik po korakih.