Spletna registracija

Spletna registracija

Ta možnost poenostavi ustvarjanje stikov/udeležencev prek uporabniku prijaznega spletnega obrazca za registracijo. To možnost lahko izberete pri nastavljanju fotografskega dela in kliknete Nadaljuj.

Izbirnik za spletno fotografsko nalogo

1. Ustvarite skupine

Prikaže se meni za ustvarjanje skupin (npr. razredov). V polje Ime skupine vnesite imena skupin. Če želite dodati več skupin, kliknite Dodaj, s čimer se bo ustvarilo še eno polje Ime skupine. Skupine lahko izbrišete tako, da izberete ikono koša. Za ustvarjanje fotografskega opravila je potrebna vsaj ena skupina. Ko končate, kliknite Nadaljuj.

Ustvarjanje skupin

2. Konfiguracija spletne registracije

Nato konfigurirajte nastavitve spletne registracije, kot sledi:
Rok za spletno prijavo: Nastavite rok za prijavo.
Odprta stran za registracijo: Odprite registracijsko stran za pregled.
Kopiraj povezavo za registracijo: Kopirajte povezavo do registracijske strani za distribucijo ali pregled.

Nastavitve za spletno registracijo

Po želji lahko ustvarite informativni list za promocijo dneva fotografiranja. Ta bo vključeval QR za lažji dostop udeležencev do registracije in povezavo. Vseboval bo tudi osebne podatke o vas, ki so že v vašem profilu. Lahko ga tudi personalizirate:
Naslov: Ime fotografiranja.
Opis: Vključite lahko pomembne podatke, kot je datum dogodka.
Prenesi (PDF): Prenesite prijavni obrazec z informacijami za tiskanje in distribucijo.

Informativni list PDF

Vrsta fotografij: Z označitvijo ustreznega polja lahko omogočite izbiro različnih vrst fotografij, ki jih lahko izberejo udeleženci. Tako se lahko vsak udeleženec pred fotografiranjem odloči, katere vrste fotografij naj se posnamejo o njem.

Ko so nastavitve končane, kliknite na Nadaljuj.

3. Preverite fotografsko opravilo

Meni Šolsko fotografsko opravilo

Ustvarjeni meni Photo Job (Fotografska naloga) se bo odprl, kot je bilo nastavljeno. Če želite, lahko ustvarite novo skupino tako, da v polje Nova skupina na vrhu vpišete ime in kliknete gumb Dodaj. Nastavitve fotografske naloge lahko spremenite v desnem stolpcu v meniju Splošno. Za več informacij preberite članek Splošni meni.

4. Registracija

Udeleženci se morajo na fotografsko nalogo prijaviti pred dnevom fotografiranja. Zagotoviti morate, da imajo dostop do spletne povezave za registracijo. To lahko najdete na spletnem mestu Nastavitve fotografskega dela.
Na strani za registracijo bodo zbrani osebni podatki o vsakem sogovorniku, kot so ime, e-pošta in telefon. Nato bodo morali vnesti ime udeleženca in izbrati skupino ali razred, ki mu pripada. Vsak stik ima lahko več kot enega udeleženca, tako da kliknete na Dodaj še enega udeleženca. To je lahko zelo uporabno na primer za šolsko fotografiranje, kjer lahko starši po potrebi prijavijo več kot enega otroka. Vsak udeleženec mora izbrati vrsto fotografij, ki je aktivirana v nastavitvah, na primer skupinske fotografije.

Registracija

Spletna registracija vključuje pogodbo o zasebnosti in varstvu podatkov, s katero se morajo stiki strinjati pred registracijo. Ko je to izpolnjeno, bodo morali klikniti na možnost Registriraj se zdaj. Prikazalo se bo potrditveno sporočilo, v katerem bodo stiki obveščeni, da je bila registracija uspešna in da bodo obveščeni, ko bodo slike na voljo.

Registracija je potrjena

Kontakt je samodejno ustvarjen in dostopen v aplikaciji Photo Job z ustrezno skupino. Do stikov, ustvarjenih v Photo Jobu, lahko dostopate s klikom na gumb Kupec v desnem meniju. Za več informacij preberite članek o meniju za stranke.

Do registriranih udeležencev lahko dostopate s klikom na gumb Udeleženci. Za več informacij preberite članek v meniju Udeleženci.

Objavljeno fotografsko opravilo s stiki

5. Dan fotografiranja

Na dan fotografiranja boste že imeli na voljo prijavo vseh udeležencev. Za vsakega udeleženca je že ustvarjena individualna galerija. Za fotografiranje lahko zdaj natisnete kode QR ali jih vzamete s seboj na pametni telefon in najprej fotografirate kodo QR, nato pa še ustreznega udeleženca. Po fotografiranju lahko naložite vse fotografije, vključno s kodami QR, in samodejno bodo razvrščene v ustrezne galerije.
Če želite prenesti kartico QR za fotografiranje, kliknite gumb za kode QR na desni strani. Za več informacij preberite članek v meniju Kod QR.

6. Po dnevu fotografiranja

Po koncu dneva fotografiranja morate le naložiti fotografijo s kodo QR vsakega udeleženca skupaj z izbranimi fotografijami, ki jih želite deliti/prodajati. Za več informacij o naslednjih korakih in funkcijah preberite članek Delovni postopek - vodnik po korakih.