Fotografsko delo - Vodnik za potek dela

Fotografsko delo - Vodnik za potek dela

Ko je ustvarjeno in konfigurirano fotografsko opravilo, morate upoštevati naslednje korake, da zagotovite optimalen potek dela:

1. Spletna registracija

Aktivirate lahko spletno registracijo, da se lahko udeleženci pred fotografiranjem preprosto registrirajo prek spleta. Pri tem bodo samodejno zbrani vsi njihovi kontaktni podatki. Za več informacij glejte članek Spletna registracija.

2. Natisnite kode QR

Če želite izkoristiti prednosti samodejnega razvrščanja in z enim klikom ustvariti vse galerije naenkrat, prenesite in natisnite kode QR. Do njih dostopajte v programu Photo Job s klikom na gumb Kode QR v desnem stolpcu. Za več informacij si oglejte članek o kodah QR.

3. Fotografiranje

Če udeleženci še niso registrirani, jim zagotovite natisnjeno ali digitalno kartico QR, da bodo lahko pozneje dostopali do svoje galerije s skeniranjem kode QR ali sledenjem navedeni povezavi. Ne pozabite, da je pred fotografiranjem potrebno soglasje udeleženca ali zakonite kontaktne osebe. Zato jih bodo morali podpisati tudi neregistrirani udeleženci. Prazne kartice QR vključujejo obrazec za soglasje, ki ga mora podpisati vsak udeleženec.
Na začetku fotografiranja najprej fotografirajte vsako kodo QR, nato pa še slike ustrezne osebe, da zagotovite samodejno razvrščanje pri nalaganju.

4. Prenesite na spletno stran .

Ko so fotografije posnete, je naslednji korak, da jih naložite v vsako skupino v okviru fotografskega opravila. Upoštevajte, da se ob ustvarjanju skupine v nalogi Photo Job samodejno ustvari prazna galerija. Do te galerije lahko dostopate na dva načina:
1. v meniju Galerije: Tu so navedene vse vaše galerije. Vsaka galerija skupine je označena z imenom fotografskega opravila, ki mu sledi ime skupine.
2. Iz menija Fotografska opravila: V meniju Fotografska opravila lahko izberete galerijo fotografij: Kliknite ime skupine ali ikono ključa, da odprete ustrezno prazno galerijo.
Prazna galerija

Če želite naložiti slike, lahko kliknete na gumb + Dodaj in Dodajanje slik, kliknete na gumb Dodajanje slik na sredini galerije ali pa fotografije povlečete in spustite neposredno tja. Upoštevajte, da morate za uporabo samodejnega razvrščanja najprej naložiti kodo QR, nato pa fotografije, povezane s to določeno kodo QR. Kode QR se samodejno zaznajo za namene razvrščanja in v objavljeni galeriji niso vidne končnim uporabnikom.
Upoštevajte, da če je bila koda QR že ustvarjena za skupne galerije, se prikaže zavihek z ustrezno prazno skupno galerijo. Skupne galerije, ki že imajo kodo QR, lahko samodejno razvrstite tudi tako, da najprej naložite sliko kode QR, nato pa fotografije, ki bodo vključene v to skupno galerijo.

Galerija z nesortiranimi fotografijami

5. Razvrstitev

Ko so slike naložene, boste v zgornjem levem kotu opazili gumb Začetek samodejnega razvrščanja. S klikom nanj se bodo fotografije samodejno razvrstile v galerije za vsako ustvarjeno kodo QR, znotraj vsake galerije pa bodo vključene vse fotografije, posnete po fotografiji QR.

Galerija z razvrščenimi fotografijami

Ročna dodelitev kode QR

Če se koda QR ne zazna samodejno, jo lahko dodelite ročno. Izberite sliko, ki jo želite zaznati kot kodo QR, in kliknite gumb Dodelitev kode QR sliki v desnem stolpcu. Tako se prikaže meni, v katerega lahko vnesete kodo QR, ki jo želite dodeliti. Ko jo vnesete, kliknite gumb V REDU. Koda QR bo zdaj povezana z izbrano sliko.

Nesortirane slike

Če slika ni bila samodejno razvrščena, jo lahko ročno dodate v ustvarjeno galerijo. Izberite sliko, da se v desnem stolpcu prikažejo funkcije. Kliknite gumb Premaknite se v in izberite ciljno galerijo, v katero želite umestiti sliko.

Funkcije slike

6. Pregled fotografij za delo

Po nalaganju fotografij in ustvarjanju galerij je priporočljivo pregledati videz in vsebino galerije, da se prepričate, da je vse tako, kot želite.
Do skupne povezave vsake galerije lahko dostopate tako, da kliknete gumb Odpri v zgornjem desnem kotu katere koli galerije, navedene v galeriji skupine, ali v posamezni galeriji v desnem stolpcu.

Stil in videz

Spletne strani Stil in videz vseh galerij znotraj fotografskega opravila so konfigurirane v spletnem mestu Nastavitve fotografskega dela. To najdete v meniju Splošno v fotografskem opravilu. Za več informacij glejte članek Splošni meni.

Meni fotografskega dela

Spreminjanje fotografij v galeriji

Ko je galerija ustvarjena, lahko naložite več fotografij, izbrišete obstoječe ali spremenite njihov vrstni red.
Do galerije dostopate tako, da kliknete gumb Uredi na desni strani. Znotraj galerije lahko dodate več fotografij z izbiro gumba dodaj v zgornjem levem kotu.
Ko v galeriji izberete fotografijo, se v desnem stolpcu prikažejo različne možnosti, med drugim Izbriši, Premaknite se v ali Kopiraj. Za več informacij glejte razdelek Nastavitve slik.

Premikanje galerije

Galerijo je mogoče premakniti iz ene skupine v drugo v okviru istega opravila s fotografijami. To storite tako, da dostopite do galerije, ki jo želite premakniti. V desnem stolpcu boste našli gumb Galerija premikanja. Kliknite nanj, da se prikaže meni z vsemi skupinami, ki so že ustvarjene v istem opravilu Photo Job. Izberite ciljno skupino, ki jo želite premakniti, in kliknite gumb Galerija premikanja.

Brisanje skupine ali galerije

Galerijo ali skupino lahko izbrišete tako, da kliknete na Nastavitve fotografskega dela določene galerije ali skupine, ki jo želite izbrisati, in kliknete gumb za koš v zgornjem desnem kotu. Upoštevajte, da bodo s tem trajno odstranjeni vsi naloženi podatki, ki jih po izbrisu ni mogoče obnoviti.

7. Objavite in prodajte

Pri nastavljanju fotografskega dela imate možnost določiti datum objave in izbrati cenik za vse skupine in galerije, povezane z njim. Galerije v okviru naloge Photo Job se samodejno objavijo na podlagi nastavljenega datuma in cenika. Za več informacij glejte članek Photo Jobs - Setup and overview (Fotografska dela - nastavitev in pregled ).
Če je treba te nastavitve prilagoditi ali niso bile prvotno konfigurirane, jih lahko spremenite v razdelku Nastavitve fotografskega dela v meniju Splošno. Za več informacij glejte članek Splošno v meniju.
Galerije bodo samodejno prenehale objavljati na določen končni datum. Če pa jih želite ročno odpraviti, kliknite gumb Prenehajte objavljati v desnem stolpcu objavljene galerije.
Upoštevajte, da bo to vplivalo na vse galerije v okviru naloge Fotografija.

Nastavitve posamezne galerije

Če želite individualne nastavitve za določeno galerijo ali skupino, lahko onemogočite podedovane nastavitve.
Dostopite do želene skupine ali galerije in kliknite gumb Nastavitve skupine. Če želite prikazati vse možnosti, razveljavite izbiro gumba Podedovanje nastavitev fotografskega dela. Izberite želeno za določeno galerijo/skupino in shranite spremembe. Upoštevajte, da je nastavitev Stil in videz vedno podedovana od nadrejenega fotografskega opravila.

Podedovanje nastavitev fotografskega dela deaktivirano

8. Arhiviranje

Ko je naloga Photo Job končana in galerije niso več objavljene, jih lahko arhivirate s klikom na Arhiv. To pomeni, da vse galerije znotraj naloge Photo Job ne bodo več na voljo strankam. Vse ustvarjene skupine in galerije pa bodo še vedno shranjene v vašem računu. Odarhivirate jih lahko tako, da izberete nalogo Photo Job in kliknete gumb Ponovna aktivacija v desnem stolpcu.