Nastavitve deljenja

Nastavitve deljenja

V tem meniju najdete orodja za skupno rabo slik in galerij s svojimi stiki in strankami. To možnost je treba aktivirati tudi, če želite slike prodati. Ko prvič kliknete na Nastavitve souporabe, vas bo zaslon pozval, da aktivirate souporabo.

Aktivirajte souporabo

Po aktivaciji se prikažejo različne možnosti, ki vam omogočajo, da prilagodite način souporabe vaše galerije. Tukaj bo vidna ustvarjena povezava Shared link (Skupna raba), ki vodi do vaše galerije. To povezavo lahko kopirate in prilepite ročno ali pa preprosto kliknete Odpri, da se odpre skupna povezava do vaše galerije. Tako lahko vidite, kako bodo uporabniki videli galerijo.

Meni galerije v skupni rabi

Na voljo so dodatne možnosti za nastavitev načina souporabe vaše galerije. Videli boste, da je naslov, zapisan v nastavitvah galerije, kopiran kot privzeti naslov za povezavo vaše galerije v skupni rabi. Če želite, lahko naslov prepišete tako, da se prikaže v skupni povezavi kot naslov vaše galerije. Poleg tega lahko po želji prepišete tudi opis svoje galerije.

Prepisati opis galerije

Če ste predhodno omogočili jezike v Prodaji, lahko tukaj s klikom na gumb Prevedi dodate preveden naslov in opis za vašo skupno povezavo do galerije. Prikazani bodo omogočeni jeziki, ki jih lahko izpolnite.

Prevodi

Na koncu lahko aktivirate možnost objave galerije na strani svojega profila. Tako bodo uporabniki poleg dostopa do galerije prek skupne povezave lahko galerijo obiskali tudi prek vaše profilne strani, skupaj z drugimi galerijami, ki ste jih tam objavili.

Objava na strani profila

Zaščitite z geslom

Če želite, lahko galerijo zaščitite z geslom. Tako lahko do nje dostopajo le uporabniki, ki poznajo geslo. Uporabnikom boste morali ročno povedati geslo za dostop do galerije.

Zaščitite z geslom

Aktivirate lahko tudi možnost Zahtevati registracijo. To bo od uporabnika, ki bo dostopal do skupne povezave, zahtevalo, da se registrira.

Zahtevati registracijo

Takoj ko se uporabnik registrira v galerijo, bo naveden v meniju z informacijami o galeriji.

Uporabnik je naveden v galeriji

In če je uporabnik nov, bo dodan med vaše stike.

Uporabnik v stikih

Če je aktivna možnost Zahtevaj registracijo, se prikaže možnost Prvi uporabnik dodeli geslo. To lahko omogočite, kar pomeni, da prvi uporabnik, ki se prijavi v to galerijo, določi geslo za galerijo.

Pošlji skupno povezavo stikom

Pod možnostjo Skupna povezava boste našli različne možnosti za pošiljanje in deljenje galerije z uporabniki. Kopirate lahko skupno povezavo in jo pošljete izbranim uporabnikom prek želenega načina ali platforme. Če želite povezavo poslati po e-pošti, kliknite možnost Pošlji po e-pošti. To bo samodejno odprlo privzeto programsko opremo, ki ste jo v napravi izbrali za pošiljanje e-pošte. Lahko pa povezavo v skupni rabi pošljete svojim stikom prek e-pošte neposredno iz portala Photo Portal, tako da kliknete Share with contacts (Skupna raba s stiki).

Možnosti povezave za skupno rabo

Ko izberete to možnost, se prikažejo stiki in skupine stikov, ki ste jih predhodno dodali. Izberete lahko tiste, ki jim želite poslati skupno povezavo. Če želite, lahko tukaj dodate več stikov, tako da kliknete Dodaj.

Izberite stike

Ko izberete stike, ki bodo prejeli e-poštno sporočilo s skupno povezavo do vaše galerije, morate klikniti gumb Nadaljuj. Prikazalo se bo novo okno, v katerem lahko napišete besedilo, ki bo spremljalo vašo skupno povezavo. Če ste v programu Prodaja že ustvarili predloge e-pošte, lahko eno izberete iz razpoložljivega spustnega menija. Opazili boste tudi, da so stiki, ki ste jih predhodno izbrali, že vključeni. Ko končate, kliknite Pošlji sporočilo in ti stiki bodo prejeli sporočilo, napisano ob skupni povezavi vaše galerije.

Pošlji sporočilo

Ko ste konfigurirali nastavitve za skupno rabo galerije, kliknite na Shrani. Videli boste, da se je stanje vaše galerije spremenilo.

Stanje galerije

Skupna raba posamezne slike

Poleg deljenja povezave do galerije lahko delite tudi povezavo do posamezne slike v galeriji. To storite tako, da v meniju Galerije odprete galerijo s sliko, ki jo želite dati v skupno rabo. Izberite sliko, da se prikaže desni meni z orodji in informacijami o izbrani fotografiji. Pod naslovom Funkcije je gumb Kopiraj povezavo do slike. S klikom na ta gumb boste kopirali povezavo do določene slike, ki jo lahko nato prilepite, kjer koli jo želite deliti.
Za uspešno deljenje povezave do slike se prepričajte, da je bila galerija, ki vsebuje sliko, že prej deljena.

Gumb Kopiraj povezavo do slike

Če je v galeriji aktivirana možnost Dovoli naročanje, bo povezava do slike v skupni rabi uporabnikom omogočila naročanje določene slike v skladu s pripadajočim cenikom.