Nastavitve galerije

Nastavitve galerije

V tem meniju lahko nastavite predstavitev galerije.

Meni z nastavitvami galerije

Najprej najdete nastavitve Osnove, kjer lahko spremenite naslov, dodate opis s prilagojenimi slogi, kot so krepko, podčrtano, poševno, številke in puščice, ter izberete vrsto fotografije za svojo galerijo. Upoštevajte, da so ti podatki namenjeni interni uporabi. Privzeto se bodo kopirali kot naslov in opis vaše skupne povezave, vendar lahko te podatke v skupni povezavi prepišete v meniju Nastavitve souporabe.
V nadaljevanju so na voljo različne nastavitve za vašo galerijo. Imate možnost, da kot glavo galerije prikažete sliko, ki bo vidna na vrhu skupne povezave galerije.

Galerija

Če želite, lahko aktivirate možnost, da se ta slika v glavi uporablja izključno za to funkcijo in se ne prikazuje znotraj galerije.

Možnost Prikaži naslovno sliko

Fotografije znotraj galerije lahko vključujejo naslov in opis. Dodate ju lahko ob izbiri fotografije v desnem stolpcu. Aktivirate lahko možnost, da se naslov in opis fotografije prikažeta v skupni galeriji.

Možnost Naslov fotografije v galeriji

V tem razdelku lahko aktivirate tudi funkcije Vodni znak, Komentarji in Prikaži gumb za povratne informacije. Za več podrobnosti o teh možnostih glejte ustrezno vsebino.
Za temi možnostmi so na voljo orodja za spreminjanje videza galerije.

Možnosti prikaza

Na voljo imate celo možnost samostojne izbire načina prikaza v mobilnih napravah.

Mobilni prikaz

Ko končate s konfiguracijo nastavitev galerije, kliknite Shrani.

Nastavitve slik

Ko v galeriji izberete fotografijo, se na desni strani prikaže stolpec z informacijami in funkcijami, ki se nanašajo na določeno fotografijo, kot sledi:

Desni stolpec galerije

Splošne informacije: Na vrhu stolpca so prikazani datum nastanka, velikost datoteke, dimenzije in informacije o zadnjem naročilu. Ime datoteke fotografije lahko spremenite tako, da kliknete ikono ključa.
Komercialne statistike: Prikaže informacije o številu nakupov fotografije in prihodkih (če je primerno), skupaj s prikazom za določeno fotografijo.
Komentarji: Odprite okno za komentarje in si oglejte obstoječe komentarje ter dodajte nove. Nastavitve galerije morajo omogočati komentarje, galerija pa mora biti deljena, da lahko drugi uporabniki dodajajo komentarje.
Kopiraj: Ta gumb omogoča podvojitev izbrane fotografije v drugo že ustvarjeno galerijo ali podgalerijo.
Premakni v: S to funkcijo lahko izbrano sliko premaknete v drugo že ustvarjeno galerijo ali podgalerijo in jo odstranite iz trenutne galerije.
Kopiraj povezavo do slike: S klikom na ta gumb se kopira skupna povezava za določeno fotografijo, ki jo lahko po potrebi prilepite in delite. Upoštevajte, da mora galerija omogočati deljenje, da ta povezava deluje.
Ustvari napis: S to možnostjo ustvarite kartico QR, ki jo je mogoče natisniti in ki bo ob optičnem branju vsebovala povezavo do določene fotografije. Upoštevajte, da morajo biti za delovanje te možnosti omogočene nastavitve deljenja. Če je galerija nastavljena za prodajo, je poleg tega fotografija lahko neposredno na voljo za nakup s skeniranjem v skladu z nastavljeno konfiguracijo.
Izbriši: S tem odstranite fotografijo iz galerije.
Prodajni cenik: Možnost Uporabi cenik iz galerije je privzeto označena. To pomeni, da če je galerija nastavljena za prodajo, bo fotografija podedovala cenik galerije. Vendar lahko to polje uporabite za izbiro alternativnega cenika za določeno fotografijo.
Naslov: V tem polju lahko fotografiji dodelite naslov.
Opis: V to polje lahko vnesete opis fotografije.
Ko končate, ne pozabite klikniti možnosti Shrani spremembe.

Konfiguracija glavne slike galerije

V galeriji boste videli, da je v desnem stolpcu vnaprej izbrana slika. Ta slika bo privzeto delovala kot naslovna slika vaše galerije, ko jo boste dali v skupno rabo.

Glavna slika galerije

S klikom na Spremeni glavno sliko lahko izberete drugo sliko. Prikazalo se bo okno, v katerem lahko izberete drugo sliko iz galerije ali naložite drugo sliko, ki bo delovala kot glavna slika vaše galerije.

Možnosti fotografije glavne slike

Glavno sliko galerije lahko prilagodite tudi tako, da kliknete na gumb Uredi sliko.

Uredi glavno sliko galerije

Če je vaša galerija že v skupni rabi in odprete povezavo v skupni rabi, boste videli glavno sliko galerije, ki deluje kot naslovnica vaše galerije.

Galerija z glavno sliko

Če želite, imate možnost odstraniti glavno sliko iz svoje galerije. To storite tako, da odprete nastavitve galerije v svoji galeriji in deaktivirate možnost Prikaži glavno sliko. V nastavitvah galerije lahko aktivirate tudi možnost Glavna slika samo kot glavo, tako da bo glavna slika delovala samo kot glava vaše galerije.

Možnost Glavna slika samo kot glavo