Nastavitve prodaje

Nastavitve prodaje

V tem meniju lahko slike prodajate kot izdelke ali digitalne datoteke. Če želite slike prodajati, morate to možnost nujno aktivirati. Do nastavitev prodaje lahko dostopate tako, da kliknete na gumb s tremi pikami v galeriji v meniju/ /Galerije.

Možnosti na plošči galerije

In znotraj galerije, v desnem stolpcu

Možnosti znotraj galerije

Ko kliknete na Nastavitve prodaje, boste na prvem zaslonu morali aktivirati možnost Dovoli naročanje, da se omogoči naročanje slik.

Aktivirajte možnost Dovoli naročanje

Po aktivaciji se prikaže več možnosti, s katerimi lahko prilagodite prodajo svojih slik.

Nastavitve prodaje

Cenik

Prva stvar, ki jo boste našli, je cenik. Predhodno je izbran cenik, ki je bil izbran kot privzet ob nastavitvi cenikov. S pomočjo menija cenik lahko izberete drugega. Po potrebi pa lahko cenik dokončno prilagodite s klikom na Uredi.

Izberite cenik

Promocije

Za razliko od kuponov, ki veljajo za vse galerije, lahko s promocijami določite posebne popuste za posamezne galerije in celo omogočite različne ravni popustov znotraj iste galerije. Ta vsestranskost vam omogoča, da prilagodite popuste in učinkovito povečate prodajo.
Če želite dodati promocijo v galerijo, odprite njene nastavitve prodaje Prepričajte se, da je aktivirana možnost Dovoli naročanje. Ko ste v nastavitvah prodaje, aktivirajte promocijo, da si ogledate njene možnosti prilagajanja. Promocijo lahko omejite na eno uporabo na stranko tako, da označite ustrezno potrditveno polje.

Nastavitve prodaje z aktivno promocijo, ki jo je treba izpolniti

Promocije zahtevajo določen datum zaključka, ki ga lahko določite v polju Končni datum. Z izbiro ustrezne možnosti v polju Vrsta lahko izberete, ali želite promocijo določiti kot absolutni ali odstotni popust. Izbira možnosti Absolutni pomeni, da znesek popusta določite v absolutnem znesku, medtem ko možnost Odstotek pomeni, da popust določite kot odstotek vrednosti naročila stranke.
V promociji lahko ustvarite do tri različne ravni popustov. Za vsako raven lahko določite znesek in najmanjšo vrednost naročila, ki sta potrebna za njeno aktivacijo. S tem spodbudite stranke, da dosežejo najvišji popust, ki je na voljo, in jih tako spodbudite k nakupu več izdelkov. Podobno kot pri kuponih lahko za vsako raven popusta pokrijete stroške dostave za nakupe svojih strank, tako da označite potrditveno polje za dostavo. Upoštevajte, da to ne vpliva na račune Saal Prio, saj so ti že deležni brezplačne dostave. Z računom Saal Prio ne vi ne vaše stranke ne boste imeli nobenih stroškov pošiljanja.

Nastavitve prodaje z aktivno promocijo

Ko nastavite promocijo za galerijo, kliknite Shrani. Ko odprete skupno povezavo galerije, boste na prvi pogled videli vse podrobnosti promocije. V zgornjem desnem kotu bosta prikazana datum izteka promocije in znesek, ki je potreben za uveljavljanje popusta. Ko stranka doseže raven popusta, se znesek, potreben za doseganje naslednje ravni popusta, samodejno prilagodi.

Skupna galerija z delujočo promocijo

Popust se bo samodejno uporabil v nakupovalni košarici vaše stranke. Upoštevajte, da promocij in kuponov ni mogoče uporabljati hkrati.

Filtriranje izdelkov glede na razmerje stranic slike

Tako boste lahko naročili samo tiste izdelke z izbranega cenika, ki ustrezajo razmerju stranic slike.

Vzorčne možnosti filtra razmerja

Omogoči urejanje/obrezovanje slike

Z aktiviranjem te možnosti lahko stranki omogočite obrezovanje in preoblikovanje slike. Gumb Urejanje slike bo na voljo na povezavi galerije v skupni rabi, ko bo izbran fotografski izdelek.

Gumb za urejanje slike v galeriji

S klikom nanj bo stranka lahko opravila zadnje prilagoditve slike glede na format izbranega fotografskega izdelka.

Obrezovanje slike

Zamenjajte sliko pred naročilom

Z aktiviranjem te možnosti boste lahko naložili končno datoteko, ko bo naročilo opravljeno in preden bo posredovano v proizvodnjo. Za več informacij si oglejte povezane vsebine.

Galerija za prodajo

Ko končate, morate klikniti na možnost Shrani. Videli boste, da se je status galerije spremenil.

Status galerije

Ko odprete galerijo, boste videli, da je zdaj v galeriji na voljo možnost Kupi zdaj.

Gumb Kupi zdaj

Slike lahko kupite v skladu s konfiguracijo, določeno v izbranem ceniku.

Izdelki za nakup

Poleg galerij je mogoče dati v prodajo tudi vse fotografske izdelke, kot so fotoknjige, koledarji in voščilnice.