Galerije skupnih skupin

Galerije skupnih skupin

Poleg ustvarjanja posameznih galerij lahko ustvarite tudi skupne skupinske galerije, do katerih lahko dostopate iz vseh posameznih galerij QR. To pomeni, da lahko vsakdo naroči skupinske fotografije, ne da bi jih moral ročno dodajati v vsako galerijo. Skupne galerije lahko ustvarite na dva načina:

1. Ročno ustvarjanje

Če jo želite ustvariti, odprite galerijo v skupini fotografskih opravil, v kateri želite ustvariti skupno galerijo. Kliknite na Dodaj in izberite dodajanje nove skupne galerije skupine (npr. skupinske fotografije). Prikazal se bo meni, v katerega morate vnesti Naslov, Opisin izbrati Vrsta fotografije. Ko so ti podatki izpolnjeni, kliknite na gumb Ustvarite spletno stran. Privzeto se bo odprla ustvarjena skupna galerija skupine, v katero lahko s klikom na gumb Dodajanje slik naložite želene fotografije.

Dodajanje galerije skupne skupine

2. Samodejno ustvarjanje s kodo QR

Ustvarite lahko kartice s kodo QR, ki jih lahko uporabite pri fotografiranju, tako da najprej posnamete kodo QR in nato skupinsko fotografijo. To vam omogoča samodejno ustvarjanje skupnih skupinskih galerij na enak način kot posamezne galerije.
Za več informacij o ustvarjanju kartic skupnih skupinskih galerij preberite članek v meniju Kode QR.

Za več informacij o načinu poteka dela za samodejno razvrščanje preberite članek Fotografsko delo - potek dela.

Cenik za skupne galerije skupin

Pri konfiguriranju programa Photo Job se prikaže možnost za nastavitev drugačnega cenika za galerije skupnih skupin, ki jo lahko aktivirate. To možnost lahko kadar koli aktivirate tako, da odprete spletno stran Nastavitve fotografskega dela in aktivirate Po želji: Cenik za skupinske fotografije. Prikaže se polje, v katerem lahko izberete želeni cenik za vse galerije skupnih skupin v nalogi Photo Job. Ko ga izberete, kliknite gumb shrani.

Dodajanje galerije skupne skupine

Prav tako je mogoče določiti poseben cenik za določeno galerijo skupne skupine. To storite tako, da odprete galerijo skupne skupine in kliknete gumb Nastavitve galerije, ki je prikazan v desnem stolpcu. Privzeto so nastavitve podedovane od fotografskega dela. Z deaktiviranjem gumba Podedovanje nastavitev fotografskega dela boste lahko izbrali določen cenik in po želji aktivirali promocijo.

Objavljene galerije skupnih skupin

Skupne galerije skupine so dostopne iz vseh posameznih galerij znotraj skupine. Ko stranka vstopi v svojo posamezno galerijo, se skupne galerije prikažejo na vrhu. Stranke lahko do njih dostopajo s klikom nanje in bodo lahko fotografije iz skupne galerije dodale svojemu naročilu.

Galerija s skupno galerijo skupine