Prazne kartice s kodo QR

prazne kartice s kodo QR

Ta možnost vam omogoča, da ustvarite izbrano število kartic QR, ki jih razdelite udeležencem pred fotografiranjem ali na dan fotografiranja. Vsaka QR bo vsebovala povezavo do posamezne galerije in pogodbo o zasebnosti, ki jo bo moral udeleženec podpisati. To možnost lahko aktivirate pri nastavljanju fotografskega dela in nato kliknete Nadaljuj.

Prazne kartice s kodami QR

1. Ustvarite skupine

Prikazal se bo meni za ustvarjanje skupin. V polje Ime skupine vnesite imena skupin (npr. razredi). Če želite vključiti dodatne skupine, kliknite Dodaj, s čimer se bo ustvarilo še eno polje Ime skupine. Skupine lahko izbrišete tako, da izberete ikono koša. Za ustvarjanje fotografskega opravila je potrebna vsaj ena skupina. Ko končate, kliknite Nadaljuj.

Ustvarjanje skupin

2. Konfiguracija skupin

Nato vsako od ustvarjenih skupin konfigurirajte na naslednji način:

Število udeležencev: Izberite število udeležencev za vsako skupino. Upoštevajte, da jih lahko kasneje po potrebi dodate več.

Skupina ali razred: Izberite skupino, ki jo želite konfigurirati.

Vrsta fotografij: Določite različne vrste fotografij, ki jih lahko pozneje posnamete za skupino.

Po konfiguriranju skupine kliknite gumb Ustvarite spletno stran v zgornjem desnem kotu, da shranite nastavitve. Nastavitve skupine bodo prikazane v preglednici na dnu okna. Kodo QR lahko prenesete iz tega menija tako, da kliknete gumb Prenesi.
Ko so vse skupine konfigurirane, kliknite gumb Nadaljuj.

Konfiguracija skupin

3. Preverite fotografsko nalogo

Ustvarjeno fotografsko opravilo se bo odprlo, kot je bilo konfigurirano. Vse informacije o vsaki ustvarjeni skupini so prikazane v preglednici. Če želite, lahko ustvarite novo skupino tako, da v polje Nova skupina na vrhu vpišete ime in kliknete gumb Dodaj.

V desnem stolpcu so prikazani vsi meniji v nalogi Photo Job. Privzeto je prikazan meni Splošno. Od tu lahko spreminjate nastavitve naloge Photo Job. Za več informacij preberite članek Splošni meni.

Ustvarjeno fotografsko opravilo

4. QR Prazne kartice

Pred fotografiranjem morate natisniti prazne kartice QR in jih razdeliti. Poskrbeti morate, da vsak udeleženec podpiše GDPR in obdrži kodo QR za dostop do galerije. Več informacij najdete v članku o kodah QR.

Vsako kartico QR je treba fotografirati za vsakega udeleženca, da se zagotovi samodejno razvrščanje fotografij.

5. Po dnevu fotografiranja

Po dnevu fotografiranja morate naložiti fotografijo s kodo QR vsakega udeleženca skupaj z izbranimi fotografijami, ki jih želite deliti ali prodati. Za več informacij o naslednjih korakih in funkcijah preberite članek Delovni postopek - vodnik po korakih.