Načini oblikovanja za fotoknjige

Načini oblikovanja za fotoknjige

Pri oblikovanju fotoknjige namizna programska oprema ponuja različne načine oblikovanja. Vsak način ima poseben način za začetek oblikovanja izdelka in zagotavlja različna samodejna orodja za hitro in enostavno oblikovanje fotoknjige v skladu z vašimi potrebami. Upoštevajte, da so načini oblikovanja na voljo tudi pri oblikovanju koledarjev.

Ko je izdelek izbran in so nastavljene možnosti materiala, vam programska oprema ponuja tri različne načine oblikovanja. Glede na to, koliko časa imate ali želite porabiti za oblikovanje, lahko izbirate med:
način One Minute, ki samodejno oblikuje izdelek in vam omogoča spremembe, ko je izdelek oblikovan.
Način udobnega oblikovanja, pri katerem se slike s pomočjo programa nameščajo na strani ena za drugo.
Način prazne predloge, s katerim izdelek oblikujete od začetka brez kakršne koli pomoči ali programske opreme.
Načini oblikovanja

Enominutna fotoknjiga

Ta način je idealen, če želite oblikovati fotoknjigo čim hitreje. Ko izberete ta način, se prikaže okno z različnimi vrsticami za oblikovanje. S pomočjo spustnega menija v zgornjem levem kotu jih lahko filtrirate po kategorijah. Vsaka oblikovna vrstica uporablja predmete, kot so sličice in ozadja, v fotoknjigi v skladu z določenim slogom. Kliknite na eno od njih, da jo izberete.

Oblikovne linije

Naslednji korak je izbira vseh fotografij, ki bodo sestavljale vašo fotoknjigo. Te bodo samodejno nameščene v skladu z izbrano oblikovno linijo. Ko so fotografije izbrane, se odpre meni, v katerem lahko izberete število strani. Programska oprema bo pripravila priporočilo glede na število predhodno izbranih fotografij. Določeno število strani lahko izberete v polju na dnu. Ko določite število strani, kliknite Select (Izberi). Strani lahko po potrebi dodate ali izbrišete pozneje v oblikovalcu.

Okno za izbiro strani

Namizna programska oprema bo obdelala izbrane parametre in ustrezno samodejno ustvarila fotoknjigo. Po ustvarjanju je treba preveriti vse strani, da se prepričate, da je vse tako, kot je želeno, in opraviti morebitne potrebne spremembe.

Fotoknjiga, ustvarjena z možnostjo One Minute

Čeprav je fotoknjiga že oblikovana, je mogoče vse že postavljene predmete in slike spremeniti, dodati več elementov ali jih odstraniti. Prav tako lahko dodate besedilo s klikom na gumb Dodaj besedilo v zgornjem meniju in spremenite postavitev tako, da odprete meni Postavitev na desni strani in izberete drugo postavitev. Možno je celo spremeniti oblikovno linijo prikazanih postavitev, tako da odprete polje Oblikovna linija in izberete drugo.

Meni Strani na dnu vam omogoča krmarjenje po straneh. Strani, označene z rdečo barvo, pomenijo, da še niso bile preverjene. Pregledati je treba vse strani. V tem meniju Pages (Strani) lahko dodajate in brišete strani s klikom na ustrezne gumbe na levi strani. Vrstni red strani lahko spremenite tudi tako, da izberete stran v meniju na dnu in jo povlečete na želeno mesto, ne da bi sprostili gumb miške.

Oblikovalec udobja

V tem načinu je izdelek zasnovan stran za stranjo s pomočjo programske pomoči. Na voljo so različne možnosti za postavitev slik na strani, pa tudi predlogi postavitve, ki prilagodijo že postavljene predmete. Ko izberete ta način, morate izbrati oblikovno linijo, na kateri temeljijo predlogi postavitve. Nato izberite število strani za svojo fotoknjigo. Strani lahko kasneje v oblikovalcu dodajate ali odstranjujete. Ko izberete število strani, kliknite gumb Izberi. Oblikovalec bo odprl fotoknjigo z navedenimi specifikacijami in praznimi stranmi, pripravljenimi za oblikovanje.

Možnosti postavitve slik, prikazane z uporabo načina oblikovalca Comfort

Z vlečenjem slike iz levega stolpca se prikažejo tri možnosti za vstavljanje slike na strani. Če želite izbrati eno od teh možnosti, povlecite sliko na želeno možnost.

1. Nova postavitev. Slika bo vstavljena v fotoknjigo z uporabo predlagane postavitve. Pri tem bodo upoštevane vse slike in elementi, ki so že nameščeni na strani. Kljub predlagani postavitvi lahko po uporabi te možnosti v meniju Postavitve izberete drugo postavitev. Slike se bodo samodejno prilagodile novi postavitvi.

Nova možnost postavitve, izbrana z oblikovalcem Comfort

2. Kot ozadje. Slika se v fotoknjigo namesti kot ozadje in se tako tudi obnaša, saj v celoti prekrije obe strani.

Slika je postavljena kot ozadje z uporabo oblikovalca Comfort designer

3. Dodajanje brez spreminjanja postavitve. Slika se namesti v fotoknjigo na mesto, kamor se spusti, ne da bi spremenila že postavljene elemente. Postaviti jo je treba pravilno, bodisi ročno bodisi z izbiro postavitve v desnem meniju.

Slika, dodana brez spreminjanja postavitve z oblikovalcem Comfort

Če povlečete sliko iz levega menija na strani z že postavljenimi slikami, se nad njimi prikaže možnost Zamenjaj sliko. Če sliko spustite na to možnost, bo obstoječa slika zamenjana z novo.

Prazna predloga

V tem načinu je fotoknjiga zasnovana od začetka. S številnimi orodji, ki jih ponuja program, je mogoče dodajati slike, polja za zapolnitev, besedila, sličice, ozadja in jih konfigurirati glede na potrebe oblikovanja. Upoštevajte, da v tem načinu program ne ponuja nobenih predlogov ali pomoči. Zato vam priporočamo, da uporabite enega od drugih načinov, da boste lahko izkoristili predloge in pomoč pri umeščanju slik na strani ter izkoristili vse možnosti, ki jih ponujajo različna orodja za oblikovanje, ki jih ponuja program.

Posebne naslovnice

Slike in logotipe lahko dodate na sijajne, matirane in bele usnjene platnice. Za druge posebne ovitke pa lahko dodate le besedilo in sličice; slikovnih datotek zaradi narave materiala ni mogoče uporabiti. Izberete lahko tudi fotoknjigo Professional Line z akrilnim ovitkom ali ovitkom Brushed Metal Print in tako prilagodite svoj ovitek.