Fotografsko delo - Splošni meni

Fotografsko delo - Splošni meni

To je privzeti meni, ki se prikaže ob dostopu do fotografskega opravila. V njem so na voljo vse informacije, povezane s fotografskim opravilom, za hiter pregled, pa tudi orodja za prilagajanje.

Splošni meni Photo Job

Orodja za prilagajanje so prikazana kot:
NastavitveTa razdelek vsebuje:
- Nastavitve fotografskega dela: Vključuje vse nastavitve za skupno rabo, prodajo in videz.
- Nastavitve spletne registracije: Upravljajte orodja za spletno registracijo. Za več informacij glejte članek Spletna registracija.
Funkcije, ta razdelek vsebuje:
- Arhiv: Arhiviranje fotografskega opravila, ko je vse končano. Za več informacij glejte razdelek Arhiviranje.

Nastavitve fotografskega dela

S klikom na ta gumb se prikaže meni z dvema zavihkoma. V privzetem zavihku, Nastavitve fotografskega dela, so prikazane informacije, vnesene ob ustvarjanju opravila. Po potrebi je mogoče dodati spremembe in dodatne informacije. Za več informacij glejte članek v priročniku Photo Job - Workflow guide (Fotografsko opravilo - potek dela).

Splošni meni fotografskega dela

S klikom na Pokaži več, se prikažejo dodatna orodja za prilagajanje:
Prvi uporabnik dodeli geslo: Omogoča, da prvi uporabnik ob prijavi nastavi geslo za galerijo.
Filtriranje izdelkov glede na razmerje stranic slike: Strankam omogoča, da naročijo samo izdelke, ki ustrezajo razmerju stranic slike.
Omogočite urejanje/obrezovanje slik: Strankam omogoči obrezovanje in spreminjanje velikosti naročene slike glede na format izbranega fotografskega izdelka.
Zamenjajte slike pred naročilom: Omogoča nalaganje končnih datotek po oddaji naročila in pred pošiljanjem v proizvodnjo. Za več informacij glejte članek Blokiranje naročil in zamenjava slik.
Ko končate, ne pozabite klikniti na Nadaljuj

Več nastavitev fotografskega naročila

Stil in videz

Če želite dostopati do zavihka na vrhu menija Nastavitve fotografskega dela, kliknite na zavihek na vrhu menija. Upoštevajte, da bodo spremembe, opravljene tukaj, vplivale na vse galerije in skupine v okviru Photo Job. Prilagodljive možnosti vključujejo:
Nastavitve sloga in videza

Način prikaza: Izberite način prikaza za vse galerije.
Način prikaza za mobilne naprave: Izberite način prikaza za mobilne naprave.
Videz: Izberite videz Dark ali Svetloba za svoje galerije.
Vodni žig: Vključite vodni znak, ki se prikaže nad fotografijami v galerijah. Za več informacij glejte članek Vodni znak.
Komentarji: Omogočite komentarje v galerijah za neposredne povratne informacije strank. Za več informacij glejte članek Komentarji.
Galerija povratnih informacij: Uporabnikom omogočite ocenjevanje fotografij z barvno lestvico in zagotavljanje povratnih informacij. Za več informacij glejte članek Feedback gallery.
Ne pozabite klikniti na Nadaljuj, ko so spremembe opravljene.

Splošni meni Skupine in galerije

Upoštevajte, da se splošni meni Skupine in galerije nekoliko razlikuje od splošnega menija Fotografsko delo. Vsebuje manj možnosti, saj jih je večina podedovana od nadrejenega programa Photo Job. V teh menijih so na voljo informacije o posameznih skupinah ali galerijah za hiter pregled.

Splošni meni skupine

S klikom na gumb Nastavitve skupine posamezne skupine se prikaže meni z aktivirano možnostjo Podedovanje nastavitev fotografskega dela. Deaktiviranje te možnosti omogoča prilagajanje posebnih nastavitev za to galerijo ali skupino. Upoštevajte, da se po deaktivaciji te možnosti vse spremembe, ki so bile opravljene v fotografskem delu, ne bodo podedovale.

Nastavitve fotografskega dela niso podedovane

Ne pozabite klikniti na Nadaljuj, ko opravite kakršne koli spremembe.